vízilabda

2019.10.25. 10:30

Valakinek fájni fog – pólós kupa Egerben

Akár bajnoki minifinálénak is tekinthető a ma Egerben kezdődő női vízilabda Magyar Kupa csoportkör. A dunaújvárosiaknak a házigazda Eger, a BVSC, a Fradi és a Honvéd ellenében kellene kivívni a remélt továbbjutást.

Szabó Szabolcs

Fotó: ZSEDROVITS ENIKO

Már a sorsolás alatt kiderült, nem lesz egyszerű dolga a dunaújvárosi vízilabdacsapatnak a Magyar Kupa csoportküzdelmeit illetően.

Fortuna úgy rendelte, hogy a jelenlegi négy magyar elitgárdából hármat egy ágra terelt. A B jelzésű csoportban kapott helyet a DFVE mellett a BVSC és a Fradi is. Az egri torna végén pedig csak két csapat léphet tovább, szóval a három „nagy” közül egy biztosan búcsúzni fog. Negyedik tényezőként pedig ott van a házigazda Eger is, amely ezúttal is remekül erősített, és bizonyára nem kíván epizódszerepet játszani a tornán.

Garda Krisztina csapatkapitány éles meccsekre és továbbjutásra számít
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Így jött ki a csoportbeosztás, ebből kell kihoznunk a legtöbbet. Természetesen a továbbjutásért utazunk Egerbe, ám ez nem lesz egyszerű, hiszen három közvetlen riválisunkkal is játszunk. A bajnoki találkozón az egrieket hét góllal vertük, ám ez semmit nem jelent, házigazdaként bárkire veszélyesek lehetnek. A felkészülési szezonban a BVSC-től kikaptunk, a Ferencvárost megvertük, ám ennek nincs nagy jelentősége. Azóta minden csapat változott, előrébb lépett. Az ötödik szereplő a Budapesti Honvéd, ám, aki tovább akar jutni, azokat biztosan verni kell – mondta el lapunknak Garda Krisztina, az újvárosiak csapatkapitánya, aki a felkészülésről is szólt:

– Tavaly, az Euroligában már játszottunk 24 óra alatt három nemzetközi szintű meccset. Fizikálisan és mentálisan most is készen állunk a kihívásra. Az utolsó edzéseken a taktikai elemeken, a élesítésen van a hangsúly. A lényeg: tovább akarunk jutni!

Menetrend

A DUE-Maarks Graphics Magyar Kupa csoportmérkőzéseinek menetrendje Egerben.

Október 25., péntek 19 óra: Dunaújváros – BVSC.

Október 26., szombat 11.30: Eger – Dunaújváros.

Október 27., vasárnap 11.30: Budapesti Honvéd – Dunaújváros, valamint 16 óra: Dunaújváros – Ferencváros.

Az öt gárda közül az első kettő jut tovább a legjobb négy közé a csoportból.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában