Sport

2016.11.09. 22:00

Újvárosiak döntöttek - Az MK után pénteken az Újpest ellen a MOL Ligában

Miskolc - Magyar Kupa mérkőzésen szerepelt tegnap a DAB jégkorongcsapata. A találkozót a DVTK Jegesmedvék 6-2-re nyerték meg.

Agárdy Csaba

DVTK Jegesmedvék - Dunaújvárosi Acélbikák 6-2 (2-1, 3-0, 1-1)

Miskolc, 600 néző. Vezette: Haszonits, Gangel, Szabó, Vincze.

DVTK: Kiss B. - Láda (1), Leppanen (2), Galanisz 1 (2), Magosi 2 (1), Sági 1 (1) - Gőz (1), Cianfrini 2, Hajós (1), Tóth (2), Johnston - Joe, Vojtkó, Popovics, Ritó, Miskolczi - Kuqali (1), Laczkó, Szopos, Albert, Karda. Edző: Douglas Bradley.

DAB: Koitmaa (Lajcs) - Lévai, Hruby, Becze (1), Borbás (2), Kaskov 2 - Horváth, Pfeil, Kis, Léránt, Tanka - Pál, Ladygin, Mátyásy, Odnoga, Nagy. Edző: Lee Gilbert.

A mérkőzés előtt Strenk Hunortól, a dunaújvárosiak másodedzőjétől megtudtuk, hogy az Azari, Dansereau, Cseter csatársor nem utazott el Miskolcra. Cseter Justin sérüléssel bajlódik és mivel a hétvégén két nagyon fontos mérkőzés vár az Acélbikákra - pénteken itthon az Újpest ellen, majd vasárnap idegenben a MAC lesz az ellenfél - ezért Lee Gilbert a teljes sor szerepeltetésétől eltekintett.

A hazaiaknak a vezetést a 15. percben az egykori dunaújvárosi kedvenc, Galanisz szerezte meg, majd négy perc múlva újra eredményesek voltak a Macik, majd a harmad vége előtt nem sokkal Kaskov szépített.

A második játékrészben a Jegesmedvék három gólt lőttek, így 5-1-es vezetést szereztek. Az mindenképpen megjegyzendő, hogy az öt gólból négy dunaújvárosi nevelésű hokis nevéhez köthető. Az említett Galaniszon kívül Magosi Bálint kétszer, Sági Martin egyszer volt eredményes. Az utolsó húsz percben mindkét oldalon egy-egy találat született, így alakult ki a 6-2-es végeredmény.

A dunaújvárosiak a mérkőzés után talán annak örülhettek, hogy a nyáron Debrecenből igazolt orosz csatár, Daniel Kaskov kétszer is betalált az ellenfél kapujába. Ez azért számíthat fontosnak, mert a játékos még augusztus végén sérült meg a Belgrád elleni felkészülési mérkőzésen, és csak két hete számíthatnak újra rá az Acélbikák vezetői.

Pénteken újabb mérkőzés vár a DAB-ra, a MOL Ligában a tabellán egy ponttal mögötte álló Újpestet fogadja (17 óra).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!