Drámai csatában búcsúztak a kupától a Dunaferr röplabdázói

2018.10.28. 20:03

Újra meccslabdáról veszítettek

Drámai csatában búcsúztak a Dunaferr Sportegyesület röplabdázói a 2018/2019 Magyar Kupa sorozattól a pénteken lapzárta után befejeződött összecsapáson.

Gróf András

Az idegenbeli 3:2-es vereséget követően minden esélyük meg volt a hazaiaknak, hogy kiharcolják a legjobb nyolc közé kerülést. Ennek megfelelően óriási lelkesedéssel kezdték a meccset az újvárosi fiatalok. Az első játszma rendkívül szoros küzdelmet hozott, amelynek végén Tomanóczy Tibor tanítványai koncentráltak jobban. A vezetés további lendületet adott a piros-fehéreknek, aminek köszönhetően a második szettet már magabiztosabban nyerték. A folytatásban nem sok hiányzott ahhoz, hogy a dunaújvárosiak három játszmában lezárják a továbbjutás kérdését, hiszen meccslabdájuk volt. A vendégek azonban idegörlő csatában fordítottak, ami a szépítést jelentette. A negyedik játékrészben a debreceniek valósággal átgázoltak a csalódott házigazdákon. Következett az ötödik szett, amit követhetett volna hatodik is, ha a dunaújvárosiak nyerték volna. A DEAC gárdája azonban nem hagyta, hogy a sajtot kiénekeljék a szájából, és magabiztos játékkal megnyerte a játszmát, így kettős győzelemmel jutottak tovább.

A kiesés miatt most keserű a szájízük a dunaújvárosiaknak Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Tomanóczy Tibor: – Keserű a szánk íze, mert kiestünk, ráadásul úgy, hogy mind a két találkozón meccslabdáról vesztettünk. Ezen a két kupamérkőzésen a röplabda minden szépsége benne volt. A fiatalságunk minden erényével és hibájával együtt.

Fodor Antal: – Harmadjára vertük meg a Dunaferrt ebben a szezonban már. Az első meccs sima volt, aztán ahhoz képest nagyon sokat javult ellenfelünk. Most, a kupában, idegenben vesztett helyzetből tudtuk megfordítani a mérkőzést, meccslabdát hárítva. Ez bravúr volt a részünkről, ami után ők kicsit megzavarodtak, nekünk pedig sült a kezünk. Örülök, hogy megvolt bennünk a szükséges erő a sikerhez.GA

A mérkőzés jegyzőkönyve

Dunaferr SE – Debreceni egyetemi atlétikai club

2:3 (24, 21, -24, -10, -8)

Dunaferr SE: Balázs, Toma­nóczy B., Laczi, Iván G., Csizmadia, Majoros, Hatvany Zs., Iván B., Mihucz, Móró, Sárközi (liberó), Matyiák.

Vezetőedző: Tomanóczy ­Tibor.

DEAC: Remete, Bakács, ­Hubicska, Árvai, Pallós, Nagy A., ­Budai, Szikszai, Kiss F., Mészáros Z. (l.), Bagics, Tóth A. Vezetőedző: Fodor Antal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában