Sport

2013.09.04. 18:05

Újra lesz futsal-csapatunk!

Újra van Dunaújvárosnak futsal-csapata! Néhány évvel ezelőtt a Dunaújvárosi Főiskola már működtetett egy szakosztályt, de az végül hosszú távon nem volt működőképes.

Agárdy Csaba

Dunaújváros most ismét próbálkozik egy futsal-csapat életben tartásával. A város alatt az önkormányzat és a Dunaújvárosi Főiskola összefogását kell értenünk. A szakosztály működtetésében még a Simon Lajos által irányított Mezősport Kft. vesz részt. (A kft.-hez tartozik a mezőfalvi MEDOSZ SE és a nagyvenyimi Titán SE is). A csapat neve DF Green Pet Futsal Club, amely szeptember közepétől a nemzeti bajnokság második vonalában, a futsal NB II-ben indul.

A DF Green Pet Futsal Club-ról tartottak sajtótájékoztatót (Fotó: Lázár Zsolt)

A bajnoki rajt szeptember 16-án hétfőn, 19.30 órakor a Dunaújváros Sportcsarnokban lesz. A csapat – nem mellesleg – a Dunaújvárosi Főiskola Diák Sportegyesületének önálló szakosztályaként működik. A játékos keret tagjai szinte kivétel nélkül mind dunaújvárosi születésű és kötődésű sportolók, akik közül többen profi labdarúgó múlttal bírnak, és jelenleg is versenyszerűen űzik a sportágat. A Corso étteremben szerdán megtartott sajtótájékoztatón – többek között – az is elhangozott, hogy az edzőmérkőzések eredményei alapján arra lehet következtetni, hogy a dunaújvárosi együttes komoly erőt képvisel majd a bajnokságban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!