Sport

2016.10.20. 15:45

Újra győzelmi pályára állni - A Szentes csapata meggyengült, így a dunaújvárosi vízilabdázók az esélyesek

Dunaújváros - A női vízilabda bajnokság soros fordulójában, október 22-én, szombaton 17 órától a Dunaújvárosi Egyetem-Maarsk Graphics csapata a Szentest fogadja. Az Újpest elleni vereség után a lányok ezen a meccsen szeretnének javítani.

Gallai Péter

Igaz, még csak az alapszakasz elején vagyunk, s az ősz jelentős részét még az építkezésre használja a dunaújvárosiak vezetőedzője, Mihók Attila, ám mind ő, mind tanítványai ennek ellenére szorosabb meccsre számítottak a bajnok Újpest otthonában a hétvégén. Azonban az ezüstérmes DUE-Maarsk most nem volt egy súlycsoportban az UVSE-vel. Vályi Vanda erről így beszélt:

- Kicsit csalódottak vagyunk a múlt heti teljesítményünk miatt, hiszen az elmúlt évekhez hasonlóan illett volna most is megszorongatnunk az UVSE együttesét. Ezúttal azonban sokkal élesebb volt a bajnoki címvédő, mi pedig rengeteg hibát vétettünk, valahogy nem állt össze a játékunk úgy, ahogy szokott. Keseregni azonban kár volna, hiszen még nagyon a bajnokság elején vagyunk, itt még annyira nem a győzelem volt a fontos, arra ráérünk később is az UVSE ellen. Szombaton egy újabb feladat előtt állunk, hiszen a kicsit meggyengült Szentes látogat el Dunaújvárosba. Náluk, ha jól tudom, összesen két, három felnőtt játékos van, a többiek még utánpótlás korúak, bár jónéhányan válogatott kerettagok, így lebecsülni őket semmiképp nem lenne okos dolog. Azonban most azt érzem, hogy a tapasztalat és a jobb játékerő a mi oldalunkon van, így bízom abban, hogy megszerezzük a negyedik győzelmünket is a bajnokságban. Most is számítunk a hazai szurkolóinkra, várunk mindenkit az uszodába!

Vályi Vanda védekezik az Újpest elleni összecsapáson, ahol rengeteg hibát vétettek. Bízik benne, szombaton ismét nyernek Fotó: Kricskovics Antal

Kasó Orsolya: - A hétvégi meccs nem sikerült olyan jól, sőt, mondhatni borzalmasan, ellenben tanultunk belőle és megyünk tovább. Nem szabad sokáig keseregni, mert még rengeteg rangadó vár ránk, amire készülni kell.

Gurisatti Gréta: - A hétfői edzésen volt egy komolyabb megbeszélésünk és hosszabb videózásunk. Rengeteg hibával játszottunk az Újpest ellen és bátran kimerem jelenteni, hogy nem az a csapat volt ott az uszodában, mint májusban. De ez megtörtént! Most a következő három meccsre kell koncentrálni és arra, hogy sokkal jobban funkcionáljunk külön-külön és együtt is a vízben.

A Szentes négy meccséből eddig hármat megnyert - Tatabánya, Honvéd, Eger -, a BVSC-től kikapott.

Gyűjtenek a szombati mérkőzésen is

Adj, hogy sportolhasson! elnevezéssel jótékonysági akciót hirdetett a Római városrészi Adománykuckó, amelyhez kérik minden sportszerető magánszemély, sportszervezet illetve helyi vállalkozás segítségét. Az akció során gyermekes családok és rászoruló sportolók számára gyűjtenek jó állapotban lévő használt, vagy új sportszereket illetve sportruházatot. A felajánlásokat november 4-ig várják a Római városrészi Adománykuckóban (Váci Mihály utca 9.). A felhíváshoz csatlakozva a DUE-Maarsk szombati, Szentes elleni, valamint az október 26-án, szerdán 19 órakor kezdődő, BVSC elleni hazai mérkőzésén is várják az adományokat. A gyűjtődobozt a beléptetésnél helyezik el, itt lehet leadni a sportszereket és ruhákat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!