Sport

2011.02.10. 03:27

Újjáéledt a futball Nagykarácsonyban

Nagykarácsony - A településen hosszú éveken át szünetelt a labdarúgás felnőtt és gyerek szinten egyaránt, ám hat évvel ezelőtt elindult egy folyamat.

Gróf András

- Színrelépésem előtt is megvolt az igény a focira Nagykarácsonyban, de a szervezés nem igazán sikerült. Az indulásnál egy pillanatig sem volt kétséges, hogy a gyerekekkel kezdjem el a foglalkozásokat. A fiúk nagyon lelkesen kezdtek bele, és szerencsére a mai napig is ugyanilyen lelkesedéssel űzik a sportot. Az évek alatt egyre többen csatlakoztak hozzánk, és remélem, a jövőben még többen leszünk. A helyi srácokon kívül Előszállásról, Daruszentmiklósról, Dunaújvárosból is vannak igazolt játékosaink. Célunk a labdarúgás megszerettetése, a jó közösség kialakítása, és az, hogy újra felkerüljünk a Fejér megyei labdarúgótérképre . Az U16-os és U19-es utánpótlás-csapataink már szerepelnek a korosztályos bajnokságokban. Alapítványként működünk 2009 óta, ebben a formában üzemeltetjük a nagykarácsonyi focipályát és létesítményeit. Pályázatokkal és egyéb támogatásokkal folyamatosan szépítjük környezetünket, építjük csapatainkat. Az önkormányzat, mint állandó segítőnk közreműködésével, terveinkben szerepel egy felnőtt csapat indítása a 2011/2012. évi megyei harmadosztályú bajnokságban. Ezzel bezárulna a kör, és minden korosztály számára biztosítani tudnánk a versenyszerű sportolást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!