A DKKA fiatal, tehetséges kézilabdázója apai nagyszülői ágon magyar felmenőkkel rendelkezik

2019.01.11. 00:37

Új magyar játékos a kézilabda akadémiánál

Áder János Magyarország köztársasági elnöke a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) fiatal, tehetséges kézilabdázója, Jovana Jovovity magyar állampolgársági kérelmét elfogadva honosította őt.

Várkonyi Zsolt

A törvényi előírásnak megfelelően csütörtökön állampolgársági esküt tett Dunaújváros MJV polgármestere, Cserna Gábor előtt. „Mély a tenger és végtelen... De mélyebb szeretetem, mely szülőhazámhoz fűz, és végtelenebb vágyódásom, mely a magyar földre és magyar nép körébe hazavonz!” – ezzel az idézettel kezdte ünnepi gondolatait a polgármester, majd a fogadalomtétel után átnyújtotta a magyar állampolgárságról szóló hivatalos dokumentumokat Jovana Jovovitynak.

Jovana Jovovity, új honfi társunk és Cserna Gábor polgármester
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

Talán megenged a kedves olvasó egy személyes megjegyzést ezen a ponton. Először voltam olyan ünnepi eseményen, ahol állampolgári esküt tettek. Megtapasztalhat­tam, hogy e jeles esemény magasztos hangulata milyen megható pillanatokat rejt. Az ifjú fogadalomtevőt, Jovana Jovovityot e jeles alkalomból édesapja, Marko Jovovity és két testvére Milana és Jovica is elkísérte, akik láthatóan meghatódva fogadták a köszöntéseket. Az apai nagyszülői ágon magyar felmenőkkel rendelkező Jovana édesanyja, Jelena asszony, aki egykoron kapusként maga is kézilabdázott, ugyan nem tudott ott lenni az ünnepi eseményen, de így is büszke a lányára.

Az eseményt megtisztelte jelenlétével Nyakacska Zsolt, a DKKA ügyvezető igazgatója, és Imre Vilmos sportigazgató is, aki lapunk megkeresésére elmondta, hogy a chervenkai, most tizenhét éves lány tehetsége, szorgalma és az akadémiai közeg szakmai és közösségi háttere garancia arra, hogy Jovana már a közeljövőben a DKKA felnőttcsapata keretének, valamint a korosztályos és a nem is túl távoli jövőben a magyar felnőttválogatott tagja is lehessen.

Lapunk információi szerint a 2017-es esztendőbben 15, tavaly pedig 12 állampolgári eskü és fogadalomtétel volt Dunaújvárosban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában