Sport

2016.11.11. 19:05

Türelem és fegyelem - A tavalyi szép emlékek sorra előjönnek

Dunaújváros - Szombaton Érden megkezdi nemzetközi kupaszereplését a címvédő, Dunaújvárosi Kohász az EHF Kupa harmadik körében.

Jankó Árpád

Az első mérkőzés 16 órakor kezdődik Érden, a visszavágó pedig egy hét múlva következik majd a a Dunaújváros Sportcsarnokban. A két találkozó alapján dől el, ki juthat tovább a nemzetközi kupában. Tudomásunk szerint már két szurkolói busz is megtelt, tehát lesznek dunaújvárosi szurkolók az érdi csarnokban. A tét a legjobb tizenhat csapat közé kerülés.

Szemenyei István, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia ügyvezető igazgatója nyilatkozata elején utalt a tavalyi fantasztikus hangulatra, amely a kupagyőzelemből fakadt.

- Felidéződnek azok a csodálatos pillanatok, az ünneplés. És most számunkra megkezdődik egy másik sorozat, aminek a végét persze nem tudjuk. Az biztos: minden fordulóból továbbjutni az óriási kihívás. Az Érd elleni párharckor eszünkbe juthat a tavalyi Siófok elleni végső siker, amely egy kiélezett összecsapáson született meg. Tehát van példa előttünk. Most megint egy nagyon jó magyar csapattal állunk szemben, és próbálunk majd a két mérkőzés után továbbjutni.

Bízom abban, hogy a mostani első találkozó végig nyitott lesz számunkra, és majd a továbbjutás a második meccsen dől el, amiben a hazai szurkolótáborunk segíthet. Az érdi csapat rendkívül erős. Sok nagy csatát vívtunk meg velük, hol győztünk, hol vereséget szenvedtünk. Mind a két csapat kiválóan ismeri a másikat. Az érdi csapat is fizikailag, taktikailag nagyon felkészült. De mi is képesek vagyunk magas színvonalú kézilabdát bemutatni. Amennyiben hatvan percig koncentráltan, türelemmel, fegyelemmel játszik a csapatunk, akkor van reményünk.

A továbbjutás után négyes csoportokká alakul a mezőny, és ekkor már nagyon komoly költségekkel jár a folytatás. De azt kívánom, hogy állítsák nehéz helyzet elé a vezetőségünket és jussanak tovább - nyilatkozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!