Dobogóra léphetett a rácalmási csapat is

2019.04.25. 18:47

Triplázott a Széchenyi

Minden évben komoly érdeklődés kíséri a fiatal sakkozók legnagyobb seregszemléjét, a diákolimpiát.

Jankó Árpád

Az egyéni és a csapatversenyek döntőit évek óta változatlan helyszínen rendezik meg.

Ezúttal a csapatok találkoztak először Szombathelyen a megyei döntőket követően. Hat korcsoportban 143 együttes 570-nél is több versenyző mérte össze tudását a nyolcfordulós svájci rendszerben. A hat kategóriában három, újvárosi és két rácalmási csapat képviselte megyénket (székesfehérvári jelenlét nélkül!).

Süli Henrietta, Németh Noémi, Lukács Anna a kupagyőztes széchenyis trió Fotó: amatőr

Kiugró eredményt jelentett a középiskolás lányok között a Széchenyi István Gimnázium sikere. Háromszor egymás után lettek elsők.

A 24 partiból huszonkettőt megnyertek. 6,5 pontot vertek a másodikra, két táblán százszázalékos eredménnyel szerepeltek. Mindháromszor csapattag volt Németh Noémi és Lukács Anna. Most Süli Henrietta volt a harmadik résztvevő – ötödik osztályosként játszott a középiskolások között, mégpedig hibátlanul.

Dobogóra léphetett még a rác­almási Jankovich általános iskola felsős leánycsapata: harmadik lett Hegedüs Luca, Krizsán Krisztina, Molnár Kiara. Ügyesek voltak a Petőfi iskola alsó tagozatos lányai is.

Negyedik helyen végeztek: Horváth Gréta, Majoráni Gréta, Schreiber Natália, Szalai Szimonetta.

A felsős fiúknál a Janko­vich csapata hetedik lett: Krizsán Balázs, Poór Dénes, Tancsa Tamás, Tóth Noel.

A Széchenyi iskola középiskolás fiai a tizennyolcadik helyen zártak.

Remélhetően a fiatal sakkozók fejlődése töretlenül folytatódik, aminek eredményeként a következő években további számos szép sikernek örülhetünk majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában