Sport

2013.08.11. 19:43

Továbbjutott a DPASE csapata a Magyar Kupában

Csanádpalota – A 2013/2014. évi Magyar Kupa országos főtáblának első fordulójában a Csongrád megyei első osztályú bajnokságban szereplő együttest búcsúztatott szombaton a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

Csanádpalotai FC –Dunaújváros PASE 1-3 (1-1)

Csanádpalota, 300 néző. Vezette: Gyarmati II Tibor.

Csanádpalotai FC: Potoret – Vlad, Varga, Cotuna, Corbu – Siclovan, Negru (a 78.p. Erdélyi), Halász (a 46.p. Trényi), Szellelki – Goldis (a 78. p. Veréb), Gabor. Edző: Molnár László.

Dunaújváros PASE: Milinte – Villám, Burucz (a 46. Micskó), Farkas, Szauter – Szalai, Lázár (a 86. p. Kocsis Gábor) – Birtalan, Böőr, Thiago (a 75. p. Sitku), Godslove. Szakmai igazgató: Dobos Barna.

A hazaiak kezdték a játékot, de a dunaújvárosiak azonnal átvették az irányítást, és a 6. percben meg is szerezték a vezetést. Thiago ugratta ki a bal oldalon előretörő Villámot, aki élesen a kapu közepébe bombázott (0-1). Három perccel később Birtalan került helyzetbe, de lövése szögletre vágódott az egyik hazai védőről. Az első negyedóra végén egyenlített a hazai együttes: Negru elvette a labdát Milintétől, majd középre gurított Corbuhoz, aki egy cselt követően a hálóba passzolt (1-1).

Az első játékrész hajrájában Varga fejesét védte Milinte, majd Birtalan bal oldali beadását fejelte fölé Godslove. A fordulást követően a csereként beálló Micskót buktatta Corbu sárga lapot érően. Mivel ebből a kártyából már az első félidőben begyűjtött egyet, így mehetett zuhanyozni. A 63. percben egy jobb oldali beívelést követően Farkas fejelt, de Potoret hárított. Öt perccel később újra megszerezték a vezetést az újvárosiak. Egy jobb oldali beadást követően a balösszekötő helyéről Micskó higgadtan a bal alsó sarokba gurított (1-2).

Nem sokkal a vezető találatot követően, Negru tíz méterről fölé fejelt. Hat perccel a rendes játékidő lejárta előtt Godslove kapott egy jó labdát a büntetőterületen belül, egy csel után azonban a bal felső sarok fölé emelt. A 91. percben Böőr állította be az összecsapás végeredményét. Egy szép összjátékot követően a dunaújvárosiak csapatkapitánya közelről a bal felső sarokba tekerte a labdát (1-3). 
A DPASE a harminckettő közé jutott a Magyar Kupában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!