Sport

2017.04.04. 17:15

Dunaújvárosi Kohász: Tovább, nincs megállás!

Szomorú vasárnapot élt át a Dunaújvárosi Kohász női kézilabdacsapata. A Magyar Kupa négyes döntőjében nem sikerült a harmadik, az érmet jelentő helyet megszerezni.

Jankó Árpád

A Debrecen csapata fizikai erővel és mentálisan is a Kohász fölé nőtt. A szombati, Győr elleni találkozóra kevésbé koncentráltak a hajdúságiak. Vállalták a húszgólos vereséget is, az erejüket pedig a vasárnapi, Kohász elleni mérkőzésre tartalékolták. A dunaújvárosi gárda pedig becsülettel, akarattal küzdött szombaton a Ferencvárossal, így csak négygólos vereséget szenvedett (33-29). Ám a vasárnapi találkozón hiába vitte őket a szívük előre, ez már nem volt elegendő a győzelemhez. Márpedig a negyedik hely azt jelenti: nem sikerült bejutni a nemzetközi porondra, az EHF Kupára. A mérkőzés 15. percében már látszott, hogy a Debrecen frissebb, mint a Kohász. Ekkor 8-7-re vezetett a hajdúsági együttes. És az első félidei eredmény, a 14-11 is jelezte, a DVSC a megszerzett előnyét nem fogja kiengedni a kezéből. Így is lett. Önbizalommal, energiával feltöltődve kézilabdázott a Debrecen, még kínai figurát is megengedett magának. Az előny tovább nőtt, és 30-24 lett a vége a Debrecen javára.

Bebizonyosodott, hogy a Magyar Kupa négyes döntőjére nem tudott kellőképpen felkészülni a Kohász. És ez egyértelműen a versenykiírás hibája. Március 25-én, 29-én még bajnoki mérkőzést játszott a D. Kohász, és valósággal beleesett április 1-jén, 2-án a kupadöntőbe. Ezt a feszített tempót bizonyára egy igen erős csapattal rendelkező Győr, vagy az FTC játékosainak forgatásával, egyesek pihentetésével képes teljesíteni, a Kohász jelenlegi kerete azonban erre képtelen. Nem tudott a dunaújvárosi együttes vasárnap végig frissen kézilabdázni. Ráadásul súlyos sérülés is sújtotta a csapatot. Kemény Dóra keresztszalag-szakadást és porcleválást szenvedett szombaton. (Oguntoye Viktória után ő már a második.) Mindenképpen a fáradtság az oka a dekoncentráltságnak, a fegyelmezetlenségnek támadásban, védekezésben egyaránt. Ebből azután sorjáztak az egyéni hibák is.

Nick Viktória (95) harcol a labdáért, de a debreceni játékos fürgébb volt. Most sürgősen fel kell állni a parkettáról!
Fotó: Hankusz Kálmán

Ennyivel le is zárhatjuk a Magyar Kupát, nincs idő a sebek nyalogatására, mert szombaton 13.30 órakor érkezik bajnoki mérkőzésre a Vác együttese, amely kiváló játékosokból komoly csapattá fejlődött. Idegenben három góllal kikaptunk tőlük, s ha most nyernek, átveszik a Kohásztól a negyedik helyet a tabellán. Tehát van tét. A dunaújvárosi gárda tanulva a hibákból összeszedi magát, hatásos felkészüléssel, odafigyeléssel, akarattal és itthon győzelmi reményekkel várja a váci gárdát. Ebben kell bíznunk. Ehhez segít majd a dunaújvárosi szurkolótábor szombaton.

Ahogy azt ígérte, a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia vezetése nyilvánosságra hozta a jövő évi bajnokságra igazolt játékosait.

Kazai Anita, Monori Orsolya, Szekerczés Luca, valamint Katarina Tomasevics is akadémiánk felnőtt csapatánál folytatják pályafutásukat.

Együttesünk vezetése azt ígérte az elmúlt héten, hogy a Magyar Kupa hét végi négyes döntőjét követően nyilvánosságra hozza azon játékosok névsorát, akik nyártól Dunaújvárosban, a Kohásznál folytatják pályafutásukat.

Szemenyei István ügyvezető tartotta is szavát, így mától hivatalos, hogy Kazai Anita, Monori Orsolya, Szekerczés Luca, valamint Katarina Tomasevics is a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia együttesét erősítik a következő szezontól, s mint azt a DKKA ügyvezetője elmondta, mind a négyen kétéves szerződést írtak alá csapatunkkal.

Az érkezők közül a 28 éves Kazai Anita posztját tekintve balszélső, az NB I-ben a Debrecen csapatában mutatkozott be, ahol 2005-től 2013-ig szerepelt, majd 2013-ban Székesfehérvárra szerződött, ahol összesen négy szezont húzott le.

A huszadik életévében járó Monori Orsolya a balátlövő poszton segíthet együttesünknek. A fiatal játékos 2012-ben, a Spartacus csapatától szerződött a Ferencvároshoz, 2015-ben a NEKA csapatához került, majd az idei szezonban visszatért a Fradihoz, ahol idén tizennégy élvonalbeli mérkőzésen kapott eddig lehetőséget, amelyeken huszonegy gólt szerzett.

Az 1994-es születésű Szekerczés Luca a jobbátlövő posztra érkezik a német Metzingen együttesétől. A bonyhádi születésű játékos Szekszárdon kezdett el kézilabdázni, majd a Ferencvároshoz szerződött, ahol egyéves siófoki kitérő mellett 2016-ig szerepelt. Az idei szezonban a német Metzingen gárdáját erősíti, s ahogy a többiek, úgy ő is két évre kötelezte el magát a Dunaújvárosi Kohász csapatához.

A hetvenszeres szerb válogatott kapus Tomasevics játszott az osztrák Hypo, a dán Esbjerg, a spanyol Bera Bera, a német Thüringer HC, valamint a francia Nantes együtteseiben is, mielőtt 2014-ben a Ferencvároshoz szerződött, ahol 2015-ben bajnoki címet szerzett. Az idei szezonban kislánya születése miatt nem lépett még pályára, ám nyáron már a Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia csapatával kezdi meg a közös felkészülést.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!