Sport

2013.08.13. 22:00

Török János súlyemelő bronzérme

Dunaújváros - Augusztus 1. és 11. között Torinóban rendezték meg (World Masters Games) a 35 év feletti sportolók világjátékát.

Agárdy Csaba

Az eseményen harminc sportág 18 000 versenyzője vett részt a világ minden tájáról. A játékokat négy évenként rendezik meg.

Súlyemelésben ötszázötvenöten neveztek, a verseny egyben masters világbajnokság is volt.

Ezen az erőpróbán részt vett a dunaújvárosi Török János, aki korábban a Dunaújvárosi Kohász súlyemelője volt. Török János hosszú évek óta edz, és rendszeres indulója a különböző masters viadaloknak, amelyeken általában érmes helyezést ér el.

Török János mérlege: két verseny, két bronzérem (Fotó: amatőr felvétel)

A dunaújvárosi veterán a 65-69 éves korcsoportban a 77 kilogrammosok között a legöregebb versenyzőként indult. A tizenegy nevező közül taktikus versenyzéssel, 153 kilogrammos összteljesítménnyel az orosz és az amerikai sportoló mögött harmadik helyezést ért el. Ez azt jelenti, hogy mind a világjátékokon, mind a világbajnokságon bronzérmet szerzett.

Súlyemelésben a tizenkét tagú magyar csapat remekül szerepelt. Hat világcsúcsot értek el, öt arany-, két-két ezüst- és bronzérem mellett, egy negyedik és két ötödik hely jutott a mieinknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!