Sport

2017.02.22. 21:40

Többet nem hibázhatunk

Budapest - Szerdán este az ötödik összecsapással folytatódott az Újpest és az Újváros negyeddöntős csatája. Az eddigi meccsek alapján e rangadó is felettébb parázsnak ígérkezett.

Szabó Szabolcs

A Bikák és az Újpest mestere is azon az állásponton volt az ötödik derbi előtt, hogy a két egylet négy győzelemig tartó párharcának következő két felvonása egyfajta mini playoff-nak is beillik majd. A trénerek nem tévedtek.

A lilák kezdték élesebben a találkozót, a Duscheket többször is komoly kihívás elé állította az Újpest és a saját védelme is. Ennek ellenére egy szép kontra lezárásaként Németh Péter csúsztatta a pakkot Sila hálójába közvetlen közelről (0-1).

A hazaiakat láthatóan nem fogta meg a gól, pár percre rá egy, a kapu mögül visszaadott korongot Sikorcin irányított a vendégek kapujába.

Az UTE ugyan fordított a párharc állásán, ám ne feledjük:a dunaújvárosiak az utolsó két meccsen is közel álltak ahhoz, hogy ők távozzanak győztesen a jégről. A szerda esti találkozón még a kapuvas és a videóbíró is hazaiakat segítette

Támadtak tovább a hazaiak és sajnos: eredménnyel. A nyomás emberelőnnyé érett, amelyet egy, végletekig kijátszott akció végén Frolik lőtt az újvárosi hálóba. Az UTE belelkesült, a DAB pedig egalizált, alig telt el pár másodperc a vendégek első előnyéből, Cseter máris közel volt eredményes (2-2).

A második játékrész álomszerűen indult számunkra. Ölander elemi erővel útjára indított küldeménye utat talált a tehetetlen Sila hálójába. A gól után még nagyobb fordulatszámra kapcsoltak a lilák, ám vagy egy-egy utolsó elrontott passz, vagy az ismét ihletett formában védő Duschek jelentett akadályt.

A harmad záró szakaszában egy előnyt is kaptak az újpestiek, ám ezt is hősiesen kibekkelték a piros-fehérek. Sőt, két megugrásból is gólt szerezhettek volna a vendégek, előbb Németh állt közel egy újabb gólhoz, majd Azarit vasalták a jégbe egy kiugrásnál, ám a játékvezetők nem láttak szabálytalanságot. A csapatok minimális újvárosi előnnyel fordultak (2-3) a záró etapra.

Bosszantó! Bár nagyon nyomott az Újpest, mégsem érezhették a mérkőzésre csapatukat ismét szép számban elkísérő hívek, hogy komolyabb gond lehetne. Azonban egy serdülő bajnokin is ritkán látható védelmi hiba után Tóth Gergő találta magát ziccerben. Köszönte szépen: élt vele (3-3).

A dunaújvárosi szurkolók ezúttal is a maximumot nyújtották a Megyeri úti csarnok lelátóján

Szinte az ellencsapásból jött is a válasz, ám Dansereau korongja inkább kifelé, mint befelé csorgott a kapusról, így maradt az egál. Nem sokáig. A Kohász megint nem tudta kiterelni harmadából a korongot, és Nagy lövése átpattant kapusunkon. Két percnyi videózás után a játékvezető végül a középkörbe mutatott (4-3). A gól után a Bikák már nem tudtak érdemben újítani.

UTE-DAB 4-3 (2-2, 0-1, 2-0), összesítésben 3-2 az Újpest javára. Gólszerzők: Csányi, Frolik, Tóth, Nagy, illetve: Németh, Cseter, Ölander.

Strenk Hunor: Kár érte, mert szoros és nyerhető meccset buktunk el. Tény azonban, hogy ettől nagyobb és butább hibát nem lehet elkövetni, mint amivel győzelemre segítettük az Újpestet.

Szilassy Zoltán: Igazi playoff mérkőzés volt, amelyet óriási energiával dolgoztunk végig. Úgy vélem, a találkozó egészét tekintve mi domináltunk, és ezért végül az akaratunk is érvényesült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!