Sport

2010.10.06. 02:27

Tizenkét órás körverseny

PLT-információ - Húsz országból vesznek rész csapatok és versenyzők a Hungaroringen szombaton tartandó harmadik tizenkét órás körversenyen. A látványos vaiadal tíz órakor rajtol, és pontosan 22 óra után ér véget. A teljes mezőny mind a 30 csapattal részt vesz az esemény mindkét napján, így a pénteki szabadedzésen is.

nincs nev

Az előző évekhez hasonlóan a tizenkét órás körversenyt a Holland Creventic iroda szervezi. A dubai huszonnégy órás versenyünkhöz hasonlóan a magyar viadal is beírta magát a nemzetközi autóverseny-naptárba. A csapatok nagy része a magyar versennyel készül fel a dubai huszonnégy órás megmérettetésre. Mi tényleg nagyon várjuk a hétvégi hungaroringi versenyt. Az időjárás az előrejelzések szerint kegyes lesz hozzánk, és a futam izgalmasnak ígérkezik, nem csupán a mezőny elején, de az alacsonyabb kategóriákban is - mondta Gerrie Willems, a Creventic munkatársa. Nem meglepő a nagy érdeklődés a magyarországi körversenyre a hazai motorsport részéről, hiszen hét magyar csapatért is szurkolhat a nagyérdemű. Az előző évek tapasztalataival felvértezve a Bovi Motorsport és a Brokernet Silversting csapatok a legesélyesebbek jó eredmény elérésére. A BMW Hungary csapatban pedig az a Wéber Gábor ül, aki a Seat Leon Európa-bajnoka. A 12 órás versenyen láthatnak Porsche 997 kupát is először a saját kategóriájukban. Az egyik versenyző Tom Coronel WTCC. A csúcs kategóriák mellett 10 autó is esélyes összetettben a jó eredményre. Pénteken a csapatok és a pilóták ismerkedhetnek egymással, a pályával, a rent a car and ride versenyen 11.30-12.45 között. A szabadedzés 15.00-16.45-ig tart, kvalifikációval 17.15-18.45-ig. Este további szabadedzésen vehetnek részt a pilóták 19.30-21.30 között. Szombaton a felvezető, bemelegítő körök 8.00-8.30 között lesznek, a verseny 10 órakor kezdődik, és 22 órakor ér véget. Azoknak, akik kedvelik a klasszikus autókat, a Hungaroring nagyon jó választás a hétvégi programkeresésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!