Sport

2016.01.13. 20:32

Tizenegyszer kaptak ki sorozatban a bajnokságban az Acélbikák

Dunaújváros - Sorozatban tizenegyszer szenvedett vereséget a MOL Ligában a Dunaújvárosi Acélbikák jégkorongcsapata. A rájátszásba kerülésre így most már csak matematikai esélye van a DAB-nak.

Agárdy Csaba

A dunaújvárosiak úgy kezdték szeptemberben a bajnokságban, hogy pofozógépek lesznek. legalább is ezt várták a szakemberek, az ellenfelek vezetői. Azután az Acélbikák a vártnál jobban kezdték a szezont, sőt, a második fordulóban a címvédő és most is bajnokesélyes miskolciakat hosszabbításban 3-2-re legyőzték, majd jött zsinórban négy vereség. Utána azonban Lee Gilbert csapata egyre markánsabb lett, volt időszak a z alapszakasz közepe táján, hogy a DAB akár a negyedik helyre is odaérhet. (Ebben az időszakban a dunaújvárosiak masszívan tartották a hatodik helyüket, amely az utolsó rájátszást ér.)

A sorozatban elszenvedett vereség után azonban már csak matematikai esélyük van az Acélbikáknak a hatodik hely megszerzésére. A mieink tizennégy pontra vannak a hatodik Ferencvárostól, és kilencre a hetedik Csíkszeredától leszakadva a tabellán. A helyzetet csak rontja, hogy a Fradi kettővel, míg az erdélyiek három meccsel játszottak kevesebbet, mint a DAB.

Peterdi Imre csapatkapitánytól kérdeztük, szerint mi az oka az utóbbi hetek sikertelenségének.

- Nehéz okosat mondani ebben a helyzetben. Nem tett jót nekünk Azari Zsolt Lengyelországba szerződése, de azt is tudjuk, milyen a sport, egyszer lent, egyszer fent. Nincs szerencsénk, nem találja senki a góllövőütőt. Sokszor egy-két góllal kapunk ki. A vártnál jobban kezdtünk, és evés közben megjött az étvágyunk, és a rutintalan fiataljaink ezt a helyzetet még nem tudják kezelni. De ne értsen félre senki, mindenki hibás, természetesen én is, a mostani eredménytelenségünkben. Külső tényező nincs, minden rendben van, a hátralévő meccseken ki kell kerülnünk a gödörből, már csak a szurkolóink miatt is, akik most is kiállnak mellettünk, és ezt nagyon köszönjük nekik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!