Sport

2016.03.02. 21:10

Tizenegy érmet hoztak haza

Dunaújváros – Ismét bebizonyosodott, hogy a megyében Dunaújvárosban a legerősebb az utánpótlás képzése.

Jankó Árpád

A megyei asztalitenisz szövetség Polgárdiban rendezte meg az idei újonc, serdülő egyéni bajnokságot. Népes sereg, majdnem ötven versenyző jelent meg a verseny színhelyén A versenyen hat egyesület: a H. Szondi, a Dunaújvárosi FDSE, a DASE, a Polgárdi, a Csákvár és az AEK Beloiannisz fiataljai indultak. Az mezőnyben nagyszerűen szerepeltek a dunaújvárosiak. A főiskola és a DASE versenyzői öt első, két második és négy harmadik helyezést szereztek. Ez az eredmény is mutatja, hogy a Dunaújvárosban működnek a legsikeresebben az utánpótlást nevelő egyesületek.

A verseny legeredményesebb dunaújvárosi pingpongozója Szalai Viola lett, aki két első helyezést szerzett.

Szalai Viola duplázott Fotó: Amatőr felvétel

A dunaújvárosiak a következő eredményt érték el. Újonc (11 fiú): 1. Tihanyi Máté , 2. Horváth Tamás , 3. Kővári Adrián (mind DASE). Újonc (11 lány): 1. Láng Nikolett. U 13 fiú: 1, Bíró Bálint, 3. Sós Roland, U 13 lány: 3. Láng Nikolett . Serdülő, fiú: 3. Bíró Bálint (mind DFDSE). Serdülő leány: 1. Szalai Viola (DASE), Horváth Dóra (DASE). Leánypáros: 1. Szalai V.-Horváth D. (DASE), 3. Láng N.-Csepregi P. (DFDSE). Az asztalitenisz-csapatbajnokságban a DASE első csapata a Pénzügyőr harmadik csapatához látogatott. Végül döntetlen eredmény született. Bihercz Tamás ismét hibátlanul játszott. A második csapat tartalékosan lépett fel Balatonalmádiban mivel Fógel Szilárd megbetegedett. A harmadik gárda a Szabadbattyán gárdáját fogadta. Szalai Boglárka és Mizseiné kiválóan játszott. Döntetlen lett a mérkőzés vége.

Pénzügyőr III –DASE I 9-9 Győzött Bihercz 4, Nemes 2, Mizsei M. 2, a Bihercz-Nemes pár 1.

Balatonalmádi – DASE II 8-10 Győzött: Farkas 3, Kada 2, Novák 2, a Farkas-Novák pár 1.

DASE III – Szabadbattyán I 9-9 Győzött: Mizseiné 3, Szalai B. 3, Bodó 2, a Mizseiné- Szalai B. pár 1. Csór –DASE V 15-3

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!