a csúcsforma felé

2019.07.17. 07:30

Tiger Woodsnak sokkal fontosabb is akad a golfnál

Saját bevallása szerint sosem a golf volt a legfontosabb Tiger Woodsnak, a sportág amerikai sztárjának.

US golfer Tiger Woods takes part in a press conference at The 148th Open golf Championship at Royal Portrush golf club in Northern Ireland on July 16, 2019. (Photo by ANDY BUCHANAN / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE

Forrás: AFP

Fotó: Andy Buchanan

„A golf mindig az életem része volt,

egész életemben ezzel foglalkoztam, de sosem ez volt a legfontosabb”

- jelentette ki a 43 éves játékos kedden az észak-írországi Portrush-ban, a British Open előtt.

A világranglista ötödik helyezettje közölte,

szülei és két gyermeke állnak az első helyen, és ez így is marad.

Ami a jelenlegi formáját illeti, Woods kifejtette, a júniusi US Open óta – melyet a 21. helyen zárt – nem versenyzett, és két nappal a British Open rajtja előtt még nincs csúcsformában.

„Ma jót edzettem, remélem, a holnapi is így sikerül, és akkor majd készen állok” – mondta derűlátóan, hozzátéve, tavaly túl sok viadalon indult, de

hosszú távú céljai miatt már szellősebben alakítja a versenynaptárát.

A volt világelső karrierjét az elmúlt években magánéleti és egészségi problémák nehezítették, sőt úgy tűnt, be kell fejeznie a golfozást krónikus hátfájdalmai miatt. Hosszú kezelések és három gerincműtét után aztán tavaly sikeresen tért vissza a legjobbak közé, s szeptemberben megnyerte a Tour Championshipet, ami öt év után az első tornagyőzelme volt. Majd idén áprilisban Augustában győzött a US Mastersen, ezzel 15. alkalommal diadalmaskodott a sportág csúcsának számító Major-versenyen.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában