Jégkorong divízió I/A-vb

2019.05.03. 11:30

A dunaújvárosi Bárd aki teljes erővel buzdítja a válogatottat

A magyar vezérszurkoló szerint ahogy eddig, úgy a továbbiakban is teljes erővel buzdítja a tábor a nurszultani divízió I/A jégkorong-világbajnokságon szereplő válogatottat.

MTI

Lengyel Péter, az MTI különtudósítója jelenti:

„Olyanok vagyunk, mint a csapat, kisebb-nagyobb sérülésekkel küszködünk mi is, a hang pont ilyen” – fejtette ki rekedten az MTI-nek nyilatkozva Nagy Tamás, vagy ahogy a szurkolók között hívják: Bárd. – „Ezen át kell lépni, ha fáj, ha rossz, majd elmúlik a vb után. A játékosoknak is sok minden fáj, nekünk szurkolni kell.”

Nagy Tamás Bárd a szurkolótábor szíve-lelke
Fotó: amatőr

Elárulta, a drukkerek szórakozni, kikapcsolódni járnak a válogatott meccseire.

„Mindenki azért jön ide, hogy jól érezze magát. Mi rendkívül hálásak vagyunk a csapatnak azért, hogy kiteszi a szívét a pályára” – fejtette ki a dunaújvárosi drukker, aki gyerekkora óta követi és szereti a sportágat, a válogatottat pedig kilenc-tíz éve, vezérszurkolóként öt-hat éve követi. – „Eredménytől függetlenül, ha azt látjuk, hogy kaparnak a jégen, mi bármikor mögöttük vagyunk, támogatjuk őket. Ez a titok, emiatt mindenki jól érzi magát és mindenki boldog. Ez egy nagy vakáció.”

Ezt megtapasztalhatták azok is, akik ott voltak a litvánok csütörtöki 4-1-es legyőzése után a Barisz Arénával szemközti szurkolói zónában. A magyar válogatott is kilátogatott ide, a több száz szurkoló pedig „ria, ria, Hungária!” kiáltásokkal fogadta a csapatot.

„Végre nyertünk, megérkezett a csapat a világbajnokságra” – emelte ki a legfontosabbat Vas János, aki megköszönte a közönség támogatását. – „Jó volt, hogy jöttek a gólok, megvan a három pont, van még két meccs, úgyhogy megyünk előre.”

Vay Ádámtól a szurkolók két kapott gól nélküli meccset kértek, majd éltetni kezdték a hálóőrt, akárcsak később – a fehéroroszok ellen betaláló – Galló Vilmost.

A litvánok ellen gólt szerző Sofron István pedig „puha vagy, Sofi” felkiáltásokat kapott annak tréfás elismeréseként, hogy ez volt a századik pontja nemzeti színekben.

A drukkerek „ti vagytok a legnagyobbak hejj, hejj” rigmussal köszöntek el kedvenceiktől.

Nagy Tamás kitért rá: bár a jégkorong agresszív, gyors sportág, amiben a pályán levezetik a feszültséget a játékosok, a szurkolói zónában azonban együtt mulatnak a különböző válogatottak drukkerei.

„Nemzetközi tradíció, valamiért így alakult, hogy jégpálya mellett feszültség – noha találkoztam már vele – nagyon-nagyon ritkán van” – mondta. – „A világbajnokságon fesztiválhangulat van, amint vége egy mérkőzésnek, az emberek elfelejtik az ott történt nézeteltéréseket. Bárkivel játszunk, a körfolyosón és a szurkolói faluban már mindenki mindenkinek a barátja.”

Mint kitért rá, ez jégkorongspecifikus jelenség, s ezért különleges a hokiválogatott szurkolótábora, s az azt körülvevő atmoszféra.

„Mi, jégkorongszurkolók imádjuk egymást, ugyanazért a sportágért rajongunk. A meccs alatt megvan az egymás közötti rivalizálás, utána viszont nincsen.”

A vezérszurkoló elmondta: győzelmet vár pénteken Szlovénia ellen. Kiemelte: több jó csapat szerepel a világbajnokságon, van esély körbeverésre is.

„Úgy kell beleállni minden mérkőzésbe, hogy azt kell behúzni, minden más úgyis a többi eredménytől függ. A tábor a csapat mögött lesz és teljes erővel fog buzdítani” – ígérte meg.

A magyar válogatott pénteken hazai idő szerint 15.30-kor mérkőzik a szlovén együttessel, majd a szombati pihenőnapját követően a házigazda kazahok ellen zárja a vb-t vasárnap, ugyancsak 15.30-tól. A vb első két helyezettje játszhat majd a 2020-as, svájci elit vb-n, az utolsó pedig kiesik a divízió I/B-be.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában