Sport

2017.02.08. 20:20

Tavaszi kezdés

Dunaújváros - A tavaszi felvonással indul az NB I B-s női kézilabda-bajnokság. A Dunaújvárosi Kohász II Balatonbogláron mérkőzik meg a NEKA együttesével.

Jankó Árpád

A hazai válogatott akadémiai csapat a harmadik, a DKKA akadémiai gárda pedig a negyedik helyen áll a tabellán.  Ebből a csapatból igazolt át a Dunaújvárosi Kohászba Hornyák Bernadett, és ennél a klubnál edzősködik az egykori legendás Dunaferr-játékosa Bohus Beáta.A Nemzeti Kézilabda Akadémiában dolgozik Hajdu János és Gyurka János. Hajdu szövetségi kapitányi feladatokat is betöltött.

Az egyesület tervei közt szerepel, hogy a NEKA csapata felkerüljön az első osztályba. A csapat fiatal, gyors, keményen védekező társaság, amely igyekszik hibákra kényszeríteni az ellenfelet. György László, a dunaújvárosiak edzője olyan csapatot akar a pályára küldeni, amelyiknek védekezése acélos, és mögötte egy kiváló kapusteljesítmény segít.

Ebből a pozícióból kiindulva kell majd a Kohásznak a támadójátékot megszerveznie.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!