Sport

2015.01.01. 19:00

Takács Krisztián tervei

Dunaújváros - Még a múlt évben Takács Krisztián Dunaújváros olimpikon úszója tartott sajtótájékoztatót azzal kapcsolatban, hogy miért edz Győrben Dunaferr színekben.

Agárdy Csaba

Takács Krisztián a 2014-es serlegekkel és érmekkel. Győrben készül a Dunaferrnek

- Jól indult az év a floridai edzőtáborral. Sokat javultam, a 2015-ös világbajnoki részvétel volt a cél. Megúsztam azt az A-szintet, ami a világranglista tizedik hely környékére rangsorolja az embert. Ezek után nagy tervekkel indultam az Európa-bajnokságon, hiszen az európai úszók között 50 gyorson az első háromban voltam. Azonban az Európa-bajnokságon se 50, se 100 méteren nem szerepeltem jól. Ennek hatására döntöttem úgy, hogy megpróbálom Győrben folytatni a felkészülésemet, de a Dunaferr SE színeiben. Sokkal jobbak ott a tárgyi feltételek, mint Dunaújvárosban. Egy szuper, minden igénynek megfelelő uszodában készülhetek és a tudományos háttér is nagyon erős. Olyan körülmények között dolgozhatok, hogy csak az edzésmunkám elemzése 10-12 millió forintba kerül egy évben. Mindent 2016-ra, a riói olimpiára tettem fel. Korrektek voltak velem a győri vezetők, mert nem ragaszkodtak ahhoz, hogy hozzájuk igazoljak. Viszont komoly beruházásokat végeztek és örülnek annak, ha egy élversenyző náluk készül, hiszen ezzel ők is tudják bizonyítani, hogy érdemes volt a beruházást elvégezni. Ragaszkodom a dunaújvárosi egyesülethez, itt tanultam meg úszni, minden ide köt engem, de most úgy gondoltam, hogy a pályafutásom szempontjából jó, ha váltok. Remélem, hogy az eredményeim igazolják majd a döntésem helyességét, s mind az idén és mind jövőre olyan eredményeket érek majd el, ami nekem, az egykori és a mostani edzőimnek is örömöt fog okozni. Ami a lényeg: mindent feltettem 2016-ra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!