Sport

2017.07.11. 19:25

Takács Krisztián 50 gyorson indul a vb-n

BUDAPEST Sós Csaba, az úszók szövetségi kapitánya kedden csapatot hirdetett a budapesti vizes világbajnokságra, amelynek medencés versenyei jövő vasárnap kezdődnek.

Gallai Péter

A Duna Arénában július 30-áig zajló eseményen minden számban lesz hazai versenyző, egyéniben a szövetségi lista szerint huszonkilencen próbálnak szerencsét. A fő rajthalmozó ezúttal is Hosszú Katinka lesz: hat számban - 200 méter vegyes, 400 méter vegyes, 100 méter hát, 200 méter hát, 200 méter gyors, 200 méter pillangó - indul Budapesten.

Az olimpia után a hazai vb-n is úszhat Takács Krisztián Fotó: ZsE

A férfiaknál a 200 méter mell londoni olimpiai bajnoka, Gyurta Dániel 100 mellen is startol, amíg Cseh László a három pillangószámban szerepel. A Dunaferr SE korábbi versenyzője és neveltje, a dunaújvárosi Takács Krisztián, aki most a győri klub tagja, 50 méter gyorson állhat rajthoz. A szintén a Dunaferrben is megfordult Balog Gábor, aki most Takács klubtársa, 50 méter és 100 méter háton szerepel egyéniben.

A váltóknál csak a világbajnokság alatt válik véglegessé, hogy pontosan milyen összeállításban indul majd az adott számban a magyar négyes.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!