Sport

2011.06.23. 09:59

Táborozás sok munkával: reggeltől estig a gyerekekkel az edzők

Dunaújváros - Szinte megállás nélkül dolgoznak a Dunaferr Sportegyesület tornászai, edzői. A versenyeket követően jelenleg egyhetes nyári táborozást tartanak.

Jankó Árpád

 

Június 4-én rendezte meg a szakosztály a háziversenyét, amelyen kétszáz szülő és minden tornászcsemete részt vett valamilyen kis bemutatóval, gyakorlattal. A volt a rendezvénynek a célja, hogy valamennyi gyerek szerepeljen, és jó hangulatú számokkal örvendeztessék meg a szülőket. A Vasvári iskolából Lászlóné Durecz Andrea harmadikosai a Régi idők tornája műsorszámmal késztették tapsra a jelenlévőket. A tavasz utolsó viadala Sopronban volt. Ezen a Székely Zoltán Emlékversenyen öt magyar klub és osztrák, horvát tornászok is indultak. Ez a viadal azt a célt is szolgálta, hogy a dunaújvárosiak a versenyidőszak végén bemutathatták a tanult új elemeket is. Azaz benne volt a rizikó a szereplésben. Szellák Csenge nagyszerű gyakorlatának csak az utolsó mozzanata nem sikerült, így nem tudta megszerezni a harmadik helyet. A másik induló, Kovács Zsófia összetettben negyedik lett, talajon pedig a harmadik helyen végzett.

Jelenleg hazai környezetben készülnek

Reggel nyolctól este nyolcig vannak együtt a társakkal és az edzőkkel. Napi két edzésen gyakorolnak a gyerekek, de minden nap részt vesznek érdekes programokon is. Kedden kerékpároztak, látogatják az uszodát, gyalogtúrát is szerveznek. Így rendkívül hasznosan töltik a vakációt. Szó sincs tehát szimpla gyermekmegőrzésről. Az egyhetes táborban ötvenöt gyerek él vidáman. Ezt követi majd egy hét alapozás, utána pedig Szombathelyen táboroznak a tornászok. Júliustól pedig megkezdődik az őszre való felkészülés. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!