Sport

2016.02.16. 16:59

Szomszédék látogatása - A fehérvári csapatot fogadja szombaton a D. Kohász

Dunaújváros - A dunaújvárosi kézilabdát szerető szurkolók már igencsak kiéheztek egy remek bajnoki találkozóra. Szombaton lesz a Dunaújváros Sportcsarnokban.

Jankó Árpád

Szombaton a Dunaújvárosi Kohász első osztályú női kézilabdacsapata itthon játszik a bajnoki pontokért a Fehérvár KC együttesével. Ezzel a mérkőzéssel nagyon nehéz sorozat következik, beleértve az oroszok elleni két hazai kupamérkőzést, majd Siófokra kell utazni bajnoki mérkőzésre, Dunaújvárosban rendezik meg az Érd elleni találkozót, következik a Békéscsaba és itthon a Győri Audi ETO. Nem akármilyen program.

György László edző ezt a helyzetet a következőképpen értékelte:

- A tavaszi sorozatban az erősebb csapatok jönnek Dunaújvárosba, és mi a magunk mögött állókhoz utazunk. Tehát fennáll az idegenben kötelező győzelem igénye, és ez mindig nagyon nehéz. Ez igaz a Fehérvár elleni találkozóra is. Mellesleg a Fehérvár a Békéscsaba elleni döntetlennel bejutott a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé.

Bulath Anita csapatkapitány és a csapat is győzelemben bízik a szombati hazai meccs előtt. Fotó: Zsedrovits Enikő

A fehérvári együttes bár kikapott Debrecenben, de már ott is figyelemre méltó volt a játéka. Bakó Botond gárdája több kiváló kézilabdázóval rendelkezik. Tápai Szabina, aki a legeredményesebb játékos hatvanhat góllal, Herr Orsolya nagyszerű kapus, Mayer Szabina..., és nemrég leigazoltak egy macedon balkezes átlövőt is. A huszonöt éves nagybányai Bajnokok Ligája-szereplő Gjorgijevszka is erősíti a Kohász szombati ellenfelét.

A dunaújvárosi csapatra rátérve nagy érdem, hogy Vácott győztek Bulathék. Jó formában kézilabdázott az együttes. Támadásban, védekezésben is kiváló teljesítményt nyújtott. A bajnoki szünetben főképp a támadójátékot gyakoroltatta Zdravko Zovko a játékosokkal. Különböző felállásban, különböző helyzetekben a jó döntéseket megelőző rögtönzéseket kellett megoldani. De a ziccerek, a helyzetek kihasználására is jutott idő. Azaz a héten a játék finomításával foglalkoznak a Dunaújvárosi Kohász játékosai.

Sajnos nem jó hír, hogy Kamper Olívia térdét meg kellett műteni porcsérülés miatt. Számára ez három hét kényszerpihenőt jelent.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!