Sport

2006.07.06. 02:28

Széthullik a csapat?

Dunaújváros - Nem tudni, hogyan alakul a röplabda sorsa Dunaújvárosban. Jelen állás szerint a tavalyi csapatot alkotó játékosok többsége eligazol a Dunaferrtől, vagy felhagy a sporttal.

Mórocz Zsolt

Sok kérdőjel férfiröplabdázóink háza táján - többen mennének Dunaújváros - Nem tudni, hogyan alakul a röplabda sorsa Dunaújvárosban. Jelen állás szerint a tavalyi csapatot alkotó játékosok többsége eligazol a Dunaferrtől, vagy felhagy a sporttal. A nevezési határidő július 17-én jár le, sok ideje tehát nincs a Dunaferrnek, ha csapatot akar indítani jövőre az Extra Ligában. A röplabdások háza táján rendkívül sok a bizonytalanság, egyelőre az sem biztos, hogy egyáltalán lesz-e csapat. Miért mondjuk ezt? A Dunaferrtől egy hónappal ezelőtt azt a hírt kaptuk, hogy szóban gyakorlatilag minden játékossal megállapodtak már, a szűkös költségvetés is biztosított, így nem lesz akadálya az indulásnak. Időközben azonban kiderült, hogy két játékos kivételével eddig senki nem írt alá a felkínált szerződést. Nézzük sorjában, mi is a helyzet. A csapat elsőszámú centere, Kovács Zoltán maga erősítette meg lapunknak, hogy az olasz kupagyőzteshez, a Cuneóhoz tart. A felnőtt válogatott Európa-bajnoki selejtezőin is bemutatkozott Kovács ugyanakkor több ajánlatot kapott pénteken például a Bundesligában szereplő Friedrichschafen csapatához utazik próbajátékra. Másik centerünk, Nagy József gyakorlatilag már megállapodott a Kométa-Kaposvárral. - Nyolcvanöt százalék, hogy ősztől a kaposváriak játékosa leszek. Azért döntöttem a távozás mellett, mert pillanatnyilag nem tudni, hogy lesz-e csapat Dunaújvárosban. Ugyancsak a Kométához igazol Czintula Mihály. - Két elég jó ajánlatot kaptam a Kazincbarcikától és a Kaposvártól. Több ok miatt döntöttem az utóbbi mellett. A világklasszis Kántor Sándor veszi át az első csapat irányítását, ezen kívül a pécsi egyetemről naponta be tudok járni a kaposvári edzésekre - mondta el Czintula. Klubot vált a Dunaferr eddigi feladója Tóth Gábor is, aki állítólag már mindenben megállapodott a Kecskeméttel, a másik előkészítőt, Kecskeméti Pétert is több helyről megkeresték. Tóth Tibor és Lukács Attila ugyan szívesen játszana, de csak munka mellett, ők elsősorban egzisztenciális okok miatt döntöttek úgy, hogy a civil életre koncentrálnak. Mindezeket figyelembe véve nagy kérdés, hogy a Dunaferr ki tud-e olyan csapatot állítani, amellyel érdemes elindulni az Extra Ligában. Úgy tudjuk, a szakosztály (éppen a közelgő nevezési határidő miatt) e hét végéig adott haladékot a játékosoknak, hogy eldöntsék, maradnak, vagy eligazolnak. Fotó Lázár Zsolt Dunaújváros - Nem tudni, hogyan alakul a röplabda sorsa Dunaújvárosban. Jelen állás szerint a tavalyi csapatot alkotó játékosok többsége eligazol a Dunaferrtől, vagy felhagy a sporttal.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!