Sport

2017.03.01. 19:10

Szép jövő előtt áll Klujber Katrin - A kapitány már figyeli a játékát

Egyik legnagyobb tehetsége a magyar női kézilabdának, mondta róla Horváth Tibor, a Dunaújvárosi Kézilabda Akadémia irodavezetője, edző. Klujber Katrinról, a D. Kohász jobbszélsőjéről van szó.

Jankó Árpád

S hogy a kijelentés miben mutatkozik meg, azt is ecsetelte. - Játék közben előre látja a szituációt, nagyszerű dinamikával kézilabdázik, atlétikus, és nagyon fifikás játékos. Szorgalmas, önmagával szemben kritikus. Rendkívül jó adottságokkal rendelkezik. Szép jövő előtt áll - nyilatkozta Horváth Tibor.

S hogy már nemcsak a jövőről, hanem a jelenről is lehet beszélni Katrinnal kapcsolatban, azt mi, dunaújvárosi szurkolók jól tudjuk. Egyszerűen kihagyhatatlan a Kohászból. S ehhez kapcsolható Kim Rasmussen szövetségi kapitány behívó levele is. Katrin, aki még nincs tizennyolc éves, a női válogatott kerettel edzett két napig.

Klujber Katrin számára fantasztikus élmény és öröm volt, hogy behívták a legjobbak közé
Fotó: Ady Géza

- Hát nagyon meglepődtem a behíváson, és bizony nagyon izgatott lettem. De ez a feszültség nem tartott sokáig. A keret tagjai, Klivinyi, Kisfaludy, Tomori és a többiek is rendesek voltak. Sokat segítettek. Sőt, a szövetségi kapitány is bátorított.

- Hogy sikerült a próbajáték?

- Elég jól. De azért nem mindent adtam ki magamból. A Kohászban sokkal merészebben támadom a kaput. Az is nyugtalanított, hogy megértem-e a szövetségi kapitány utasításait. Egyszóval: nagyon jól éreztem magam a válogatottban, s remélem, ilyen edzőtáborozásra még behív engem a kapitány.

- Kim Rasmussen azt nyilatkozta, hogy a magyar női kézilabdázók zseniális technikai tudással rendelkeznek, csak az erőnlétük gyenge. Ehhez mit szól?

- Nem tudom, honnan vette a tapasztalatait a kapitány, de ez rám nem vonatkozhat, mert Zdravko Zovko és György László erőnléti edzései rendkívül kemények. Persze a fizikai felkészültségen is lehet még javítani.

- Ez a két nap mennyire hatott pozitívan? Milyen plusz motivációt adott?

- Nagyon hasznos két nap volt. Úgy érzem, nagyon sokat tanultam a válogatott edzésein. Már csak azért is, mert Kim Rasmussen nagyon erőlteti a dinamikát a játékban. Az északról jött szakembereknek különösen fontos a játék sebessége, a gyors kézilabda. Ám ebben nem szabad hibázni, kell a biztos kéz. Ezt a munkát meg lehet és meg kell szokni. A lényeg, hogy bemutatkoztam, és fantasztikus élmény, öröm volt számomra, hogy odakerültem a keretbe. Meg fogom mutatni, hogy odavaló vagyok, a magyar válogatott bő keretébe. Jól tudom, a szövetségi kapitány most már nagyon is figyeli a mutatott teljesítményemet.

- A szombati Alba Fehérvár elleni idegenbeli mérkőzést is megnézheti a kapitány...

- Nemcsak miattam, hanem a csapat érdekében is jól kell kézilabdáznunk. Meg kell szerezni a bajnoki pontokat Fehérváron, és ezért mindent megteszünk. Nagyon sokat gyakoroltunk, videóztunk és fogunk még szombatig. Úgy látom én is, hogy lendületben vagyunk. Remélem, a bajnoki szünet ezt nem szakította félbe. Mindent eldönt majd a védekezésünk minősége. Ebben nekem is részt kell vennem. És feladat még a sok lerohanás, miközben a hibák számát csökkenteni kell, és bizony a ziccereket muszáj bedobni. Motiváltak vagyunk, önbizalommal utazunk a megyeszékhelyre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!