lábtoll-labda

2018.05.15. 21:38

Szép eredmények a diákolimpián

Az országos lábtoll-labda diákolimpia országos döntőjét (2003–2006-ban születettek) május 9–10-én Zánkán rendezték meg. Dunaújvárost a Gárdonyi Géza Általános Iskola tizenöt tanulója képviselte – nagyon szép eredményekkel.

Agárdy Csaba

A IV. korcsoportban a fiú csapat negyedik helyezést ért el Bozár J. Rajmond, Tokodi Dániel, Pottondi Szabolcs összeállításban.

Ugyanebben a korcsoportban a lányok (Sin Viktória, Szöllősi Vanessza, Pottondi Judit) az ötödik helyen végzett.

A IV. korcsoportban egyéniben három dunaújvárosi is bejutott a legjobb nyolc közé. Bronzérmet szerzett Szöllősi Vanessza, Sin Viktória ötödik, amíg Pottondi Judit hatodik lett.

– Nagyon szépen szerepeltek azok a kezdő lábtollazók is, akik még csak a II. korcsoportba tartoznak, de már fel tudtak játszani a nagyobbak közé, ők Rédli I. Márk, Garbacz Bertold és Irowa Noel. Dicséretet érdemel szép játékáért az egész csapat.

A Gárdonyit még Major I. Csongor, Lednecki Patrik, Kattári Dávid, Kattári Dóra, Surnyák Anna és Farkas Zsanett képviselte – összegzett Kohán Árpádné, a Gádonyi edző-vezetője.

A Tokodi Dániel, Pottondi Szabolcs és Bozár János Rajmond összeállítású csapat a negyedik helyezést érte el Fotó: amatőr felvétel

Idetartozik és remek hír, hogy a Gárdonyi iskola és Kohán Árpádné is szóbeli dicséretet kapott Fehér Jánostól, a Magyar Lábtoll-labda Szövetség elnökétől azért a munkáért, amit a sportág népszerűsítéséért tesznek.

Azt csak halkan mi jegyezzük meg, hogy ezt a nagy munkát megfelelő anyagi háttér nélkül, kevés versenylehetőséggel végzik a dunaújvárosiak. Például a diákolimpia előtt a felkészülés nagyon fontos csapatversenyéről maradtak le, mert nem tudták megoldani az utazást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában