18°
19°
10°

Suliba járó olimpikonok

Dunaújváros - Nem mindennapi történetről szól ez az írás. Úgy látszik, Dunaújvárosban már nem egy, hanem két búváregyesület tevékenykedik. A DVCSH UBSE mellett a Búvársuli Sportegyesület, vagyis egy másik klub is várja a fiatalokat és az idősebbeket. Gurisatti Róbertné Debreczeni Hajnalka és Gurisatti Róbert az új egyesület vezetői, létrehozói.

– Gurisatti Róbert természetesen eddig a régi búvárklubban versenyzett, dolgozott.

– Feleségemmel együtt sokat köszönhetünk az UBSE-nek az elmúlt évekért, különösen Markóth Béla és Jakab Sándor elnököknek. De most már eljött az idő, hogy a saját lábunkra álljunk. A saját elképzelésünk alapján szeretnénk dolgozni. A kicsik csoportjában azokkal foglalkozunk, akiket mi tanítottunk meg úszni. A hét-tíz évesekkel már indultunk egy versenyen is, a Bácsvíz Kupán. Ezen a viadalon ötödik-hatodik helyen végeztünk, de váltóban volt egy ezüstérmes helyezésünk is. Tanulni mentünk erre a versenyre. Ezek a gyerekek már nálunk tanultak meg úszni, és nem kívántuk őket átadni másoknak. Mi akartuk őket továbbvinni, mégpedig a mi terveink szerint. A másik csoportba a merülőbúvárok tartoznak, akiket a tengeri búvárkodásra oktatunk. Szezonon kívül pedig előadásokat, egyéb foglalkozásokat szervezünk nekik. Aztán foglalkozunk az úszni most tanuló gyerekekkel és a seniorokkal is. Régi búvárok folyamatosan jelentkeznek nálunk, és versenyezni is szívesen eljönnek hozzánk. A merülőbúvárok évi tagdíjat fizetnek, és ezt az összeget használjuk fel a kicsik versenyeztetésére. De a klubkártyánkat több helyen is elfogadják, és kedvezményeket adnak különböző cégek, kereskedelmi egységek.

– Amit eddig elmondott, legkevesebb, hogy érdekes. Hiszen a Gurisatti-család ezek szerint már két különböző klub tevékenységében vesz részt, s valószínűleg nem is azonos érdekeltséggel. Ám az, hogy van három olimpikon úszójuk is, akik leigazoltak az Önök klubjába…! Ez szinte hihetetlen.

Gurisatti Róbert mellett Takács Krisztián, Balog Gábor és Gurisatti Róbertné Debreczeni Hajnalka

– Már pedig így igaz. Takács Krisztián, Balog Gábor és Jakabos Zsuzsa kapta meg tőlünk az első három igazolást. Egerben rendeztek egy Világkupa-fordulót, ahol ötven méteres uszonyos gyorsúszásban Takács Krisztián első, Balog Gábor második lett. Április 23-án a DVG Kupát mi rendezzük, de novemberben is lesz verseny, mégpedig országos bajnokság három korosztályban.

– A Dunaújvárosi Búvársuli Sportegyesület mit tervez még erre az évre? Alaposan belecsapnak a lecsóba?

– A jelenleg úszó és már versenyképes nyolc-tíz kisgyerek csoportlétszámát mindenképpen szeretnénk tizenötre növelni. A novemberben megrendezendő országos bajnokságra már az első hatba, vagyis dobogóközeli helyre várom őket. A három neves olimpikonunk pedig remélhetően Görögországban a búvárúszók világbajnokságán majd júniusban sikeresen versenyez ötven és száz gyorson természetesen uszonnyal a lábukon.


Legolvasottabb

1
Halálos gázolás Dunaújvárosban, a Papírgyári úton
2
Eltűnt egy 15 éves lány Előszállásról
3
Kutyára támadó darazsak a Római óvodánál!
4
Darázstámadás történt a Római óvodánál! (frissítve)
5
Arcon ütötte és megrúgta élettársát egy buszmegállóban a dunaújvárosi férfi
Az anyatejnek nincs párja
Újra nő a szoptató édesanyák száma, de nem eléggé
Koncert / 1 órája
Majdnem valaki címmel Udvaros Dorottya a MOM-ban énekel
A szeptember 29-i esten Hrutka Róbert zenekara kíséri majd az előadót.
Gyász
Megtört szívvel tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy a drága jó feleség, édesanya, testvér *TÍMÁR LAJOSNÉ* *(szül.: Báló Katalin) a Fékon volt dolgozója* 84 éves korában elhunyt. Temetése 2017. szeptember 28-án 13 órakor lesz a Dunaújvárosi Kegyelet Bt. rendezvénytermében. A gyászoló család
Fájdalommal értesítjük azokat, akik ismerték, tisztelték, szerették *CZOBOR GYÖRGY MIKLÓS* *dunaföldvári lakost,* hogy 2017. év augusztus hó 29. napján végleg eltávozott. Hamvasztás után szűk családi körben kívánjuk örök nyugalomra helyezni. A megemlékezőket 2017. október 1-jén 15-17 óra között Dunaföldváron a várban várjuk egy beszélgetésre. Emlékét őrizzük! Szerető családja
Dunaújváros / 1 órája
Futócipőt húzott a város! (Frissítve)
Szabó Szabolcs
Klímastratégia / 2 órája
A klímavédelem és a változás veszélyei! Alakítsunk ki stratégiát együtt!
L. Mészáros Irma
Esős ősz – Nyereményjáték / 3 órája
Borongós őszi pillanatkép Dunaújvárosból – – Küldjön képet és nyerjen egy esernyőt!
duol.hu
Hidrológusok / 3 órája
Óriási jelentőségű változások adnak munkát a mérnököknek
Pekarek János
Tűzoltóságok / 3 órája
Lánglovagok versenye a Szalki-szigeten
Szabó Szabolcs
Még nagyobb baj jöhet / 3 órája
Gátszakadás fenyeget, tízezreket kellene evakuálni Puerto Ricón