11°
10°

A Dunaferr szakosztálya újabb klasszist látott vendégül, ezúttal Storcz Botondot

Dunaújváros - Már hagyomány, hogy a Dunaferr SE kajak-kenu szakosztálya a sportág hazai kiválóságai közül vendégül hív valakit, aki élménybeszámolót tart. A szerdai vendég a háromszoros olimpiai bajnok, most a felnőtt válogatott vezetőedzője, Storcz Botond volt.

A Dunaferr SE csónakházában elsősorban a kajak-kenu szakosztály fiataljai várták Storcz Botondot. Persze ott voltak a szülők és az edzők is. Pethő Zsolt, a szakosztály elnöke mutatta be a résztvevőknek a háromszoros olimpiai bajnokot és arra kérte, hogy a Dunaferr fiatal tehetségeinek arról beszéljen, hogyan kezdődött az ő pályafutása.

Storcz Botond elmondta, hogy Budapesten közel lakott a Dunához, így majdnem törvényszerű volt, hogy kajakozni kezdett.

– A kajakozás előtt és után sem próbáltam ki semmilyen más sportot. 1982-ben ültem először kajakba, különösebb cél nélkül. Akkor azt sem tudtam, hogy mi a különbség egy világbajnokság és egy olimpia között. Egyszerűen csak jól éreztem magam a kajakosok között – kezdte élménybeszámolóját Storcz Botond.

Az olimpiai bajnoktól megtudhattuk azt is, hogy tízévesen indult először versenyen és különösebben nagy tehetségnek nem tartották, az edzők nem jelentették ki, hogy itt a jövő olimpiai bajnoka.

– Kicsit dundi voltam serdülő koromban. Jöttek az első sikereim és onnantól kezdve nagyon jó kedvvel jártam edzésekre. Amikor az ifjúsági korosztályba kerültem, akkor jöttek az első visszajelzések, hogy érdemes komolyan vennem a kajakozást. Húszévesen lettem felnőtt válogatott.

A szakember arról is beszélt, hogy nagyon nehéz megmondani azt, hogy mi a siker titka. Egy olimpiai döntőben kilenc hasonló képességű egység áll rajthoz és nagyon kevésen múlik, hogy ki lesz az első.

Úgy gondolja, hogy három alapvető dologra azonban szükség van a sikerhez: a fegyelemre, a rengeteg edzésre és a sok edzés mellett a pihenésre, a jó gondolkodásra .

A fiataloknak kiemelte azt, ha mindent megtesznek az edzésen és este otthon nem pihennek, hanem számítógépes játékkal játszanak, akkor a befektetett munka csak részben hasznosul.


Legolvasottabb

1
Téglával dobta meg a motorost!
2
Baleset történt a 6-os úton Rácalmás felé!
3
Két autó karambolozott Dunaújváros külvárosában
4
Jelentkezzen, ha látta a balesetet!
5
Baleset történt a Vasmű úton!
SZERINTETEK?
Olvasó
Így parkoltok Ti, Dunaújvárosiak!
magas szintű szakmai munka / 52 perce
„A harcom, végigharcolom!” – a Vasas kapta a Dunaújvárosért Díjat
Október 23. a büszkeség napja. Hatvanegy év után is felemel.” – ezekkel a gondolatokkal kezdte Cserna Gábor, Dunaújváros Megyei Jogú Város polgármestere ünnepi köszöntőjét ma 11 órakor a Bartók színházban tartott megemlékezésen, ahol a Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes vehette át a Dunaújvárosért Díjat.
Gyász
Mély fájdalommal tudatjuk, hogy *VARGA MÁRIA* *(a 2. körzet volt körzeti nővére)* 69 éves korában elhunyt. Szűk körben búcsúzunk tőle.
Mély fájdalommal tudatjuk mindazokkal, akik ismerték és szerették, hogy *VIDA JÁNOSNÉ* 77 éves korában elhunyt. Hamvasztás utáni búcsúztatása 2017. október 26-án 15 órakor lesz a katolikus templom altemplomában. A gyászoló család
a népesség 10%-a érintett / 1 órája
Kideríthették, mi okozza a diszlexiát
házilag a legjobb / 2 órája
Igazi kényeztetés a rossz időben
karmolt és harapott / 2 órája
Az utcán támadt két emberre egy medve
Bőr-, haj- és arcápolás / 2 órája
Szépüljön természetesen!
hajnali edzés / 3 órája
Hosszú Katinka az ünnepnapon sem pihen
megemlékezés / 3 órája
Az 56-os forradalom idején elesett Farkas Istvánra emlékeztek
Horváth László