Sport

2009.07.04. 02:29

Sportbarátok Belgiumból

Dunaújváros - Szerdától városunkban vendégeskednek a belga Funakoshi Dojo karatékái, akik az edzések mellett megismerkednek hazánk szép tájaival, és hódolnak a kulináris élvezeteknek is.

duol.hu

A vendéglátó Hikari Dojo mesterét Schneider Lászlót régi kapcsolat fűzi a belga Torhout városából érkező gárda vezetőedzőjéhez.

- A kilencvenes évek elején ismerkedtem meg vele egy nemzetközi edzőtáborban De Grande Peterrel, aki anyai ágon magyar származású. Ezt követően a további évek közös gyakorlásai alatt baráti kapcsolatba kerültünk, ekkor vetődött fel, hogy oda-vissza alapon szervezzünk közös edzőtáborokat. A tavalyi évben mi utaztunk Belgiumba, ahol nagyon jól éreztük magunkat. Az edzések mellett kirándultunk az egyik legrégebbi belga városba Bruges-be, és eljutottunk az Északi tengerhez is, ami többek számára azért jelentett óriási élményt, mert először láttak tengert. Ezt a látogatást viszonozzák most barátaink. Számukra is érdekes a magyarországi látogatás, hiszen a tizennyolc tagú küldöttségből tizenhatan először járnak nálunk - tudtuk meg Schneider Lászlótól.

Csütörtökön a Dunaújváros Sportcsarnokban közös edzésen vettek részt a vendégekkel a Hikari versenyzői. A tréninget a vendégmester irányította. Pénteken Budapest nevezetességeivel ismerkedtek a sportolók, de este újra edzés szerepelt a programban a Hikari edzőtermében. Szombaton Tihanyba utazik a társaság, és ezt követően vasárnap indulnak haza.

De Grande Peter elmondása szerint nagyon jól érzik magukat Magyarországon. Tetszik nekik a Hikari Dojo hangulatos edzőterme, és természetesen Dunaújváros is. Különösen a Duna-part, és a rengeteg zöld növény. Ízletesek a magyar gasztronómia remekei, amelyeket folyamatosan térképeznek fel. Bíznak abban, hogy a jövőben ennek a közös gyakorlásnak mindenképpen lesz folytatása, és nemcsak két klub között, hanem privát baráti kapcsolatok területén is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!