Sport

2017.03.16. 16:15

Vissza kell szerezni az elvesztett önbizalmat! - Az FC Dabas gárdája lesz a dunaújvárosiak ellenfele

Dunaújváros - Szombaton 17 órakor hazai pályán feledtetheti a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata a múlt heti pécsi súlyos vereséget. Az NB III Közép csoportjának 23. fordulójában az FC Dabas gárdája lesz a dunaújvárosiak ellenfele.

Gróf András

A sajtótájékoztatón a megbetegedett vezetőedzőt, Dobos Barnát, segítője Jávorka András "helyettesítette".

- A múlt heti kirándulásunk nem egészen úgy sikerült, mint ahogy elterveztük. Sajnos idegenben néhány játékos nem tudja azt nyújtani, mint hazai környezetben. Ezen a héten eddig a tervezett munkát elvégeztük. Bízom benne, hogy folytatni tudjuk a jó hazai szereplésünket. A keretből egyedül Dorogi Renátó játéka kérdéses, aki Pécsen rúgást kapott a lábára.

Tóth Tibor (balra), Jávorka András, Dobos Barna vezetőedző segítője, valamint Csehi Tamás beszélt a következő mérkőzésről Fotó: Zsedrovits Enikő

A csapatkapitány, Csehi Tamást alaposan megviselte a múlt heti fiaskó.

- A meccs utáni éjszakán nem igazán sikerült aludni, mert a mérkőzésen történtek jártak a fejemben. A pécsiek agresszív játékára nem tudtunk megfelelőképpen ráhangolódni. Nagy feladat a csapat számára, hogy vendégként is bátrabban futballozzon. Jobban fel kell készülnünk az ilyen rangadókra. A dabasiak szervezett futballt játszanak. Ne feledjük, hogy ősszel sima vereséget szenvedtünk náluk. Természetesen szeretnénk visszavágni nekik, és egyben feledtetni a súlyos pécsi vereséget.

Az együttes gólfelelőse, Tóth Tibor is önkritikusan értékelte a múlt heti kellemetlen vereséget.

- Ebben a bajnoki szezonben most éreztem először, hogy a védelem és a támadósor is nagyon gyengén játszik. Talán két gólhelyzetünk volt az egész mérkőzésen. Semmi esélyünk nem volt a pontszerzésre. A szombati ellenfelünk jó formában van, hiszen tavasszal eddig csak két gólt kaptak. Legutóbb is döntetlent játszottak a Szigetszentmiklóssal. Biztosan itt is beássák magukat a kapujuk előterébe, ami alaposan megnehezítheti a dolgunkat, de nekünk vissza kell szerezni az önbizalmunkat.

A forduló további mérkőzései: Dabas-Gyón FC - Hódmezővásárhelyi FC, Szigetszentmiklós - Pénzügyőr SE, Várfürdő-Gyulai Termál FC - Mórahalom VSE, Szekszárdi UFC - Budafoki MTE, Ferencvárosi TC II - Pécsi MFC, Méhkeréki SE - Dunaharaszti MTK, Komlói Bányász - Békéscsaba II, Szentlőrinc SE - Paksi FC II

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!