Sport

2009.12.17. 03:29

Sokat fejlődtek

Dunaújváros - December közepén szünetel a jégkorongozók MOL Ligája és az OB I-es bajnokság is. Közeleg az alapszakasz vége, és az már eldőlt, hogy mindkét sorozatban a DAB.Docler végez majd az élen.

Agárdy Csaba

- A MOL Ligában és az OB I-ben is több fordulóval az alapszakasz vége előtt eldőlt, hogy a DAB végez az első helyen. Gondolom ez elégedettséggel tölti el...

- Több célt tűztünk ki magunk elé a szezon előtt. Az eddigiek alapján azt mondhatom, elégedett is vagyok, meg nem is. A pozitív dolgok: jól sikerült az edzőváltás, a csapat játékban is eredményességben is sokat fejlődött. Az kimondottan örömteli, hogy az idén ismét egymásra talált a csapat és a közönség. Egyre többen járnak a meccseinkre, a szurkolók jól érzik magukat, ennek köszönhetően időnként már olyan a csarnokban a hangulat, mint a régi szép időkben. A meccsek végén nem ritka a vastaps az, hogy visszatapsolja a közönség a csapatot. Jó úton haladunk, de messze még az út vége. Ami miatt elégedetlen vagyok, az a gazdasági helyzetünk. Sajnos ugyanúgy, mint két-három éve, nem tudunk még középtávon sem tervezni ezen a területen. Eddig mindig be tudtuk fejezni az évadot, de nincs arra semmi garancia, hogy ez a jövőben is így lesz. A névadó szponzorunk, a Docler, amely a költségvetésünk felét adja, percre pontosan fizet, de a többi pénzt nagyon nehéz előteremteni.

- Január harmincegyedikéig lehet még játékosokat igazolni. Terveznek-e a keretben változtatást, erősítést?

- Nincs szükség változtatásra, ez a keret megfelelő a céljaink eléréséhez. Ahogy mondani szokás: győztes csapaton ne változtass!

- Mik azok a célok, amelyeknek az eléréséhez megfelelő a játékoskeret?

- Helyezésekben nem gondolkodunk. Alapelvünk, hogy mindig, minden meccsen győzzünk, bizonyítsuk be, jobbak vagyunk az ellenfelünknél. Most úgy érzem jó esély van arra, hogy mindezt véghez vihessük.

- A bajnokságok szünetelnek, de egy fontos feladat vár a csapatra, sőt, a vezetésre is. December 29-30-án kupadöntőt rendez a DAB.

- A szövetség megpályáztatta a kupadöntő szervezési jogát, mi pedig elnyertük azt. Ez azért történhetett meg, mert sikerült kölcsönös érdekek alapján névadó szponzort szerezni. A négyes döntő hivatalos neve Hamburger Hungária Magyar Jégkorong Kupa. Mi rendezőként döntősök vagyunk, a selejtezők után dől el, hogy kivel játszunk az elődöntőben.

A Magyar Kupát az idén csak az OB I-es csapatok számára rendezi meg a jégkorong-szövetség. Négy együttes vesz részt a selejtezőben. December 21. és 23. között a Ferencváros, az Újpest, a Miskolci Jegesmedvék és a Vasas Stars körmérkőzést játszik egymással. Az első három helyezett kerül a dunaújvárosi elődöntőbe. A rendező Dunaújvárosi Acélbikák a selejtező harmadik helyezettjével játszik a döntőbe jutásért. A másik ágon a második és a harmadik mérkőzik meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!