Sport

2017.07.11. 14:25

Slihoczki és Hajdu utazhat

DUNAÚJVÁROS A Magyar Kajak-Kenu Szövetség elnöksége jóváhagyta Dónusz Éva utánpótlás szövetségi kapitány csapatát a július 27. és 30. között a romániai Pitestiben megrendezendő ifjúsági és U23-as világbajnokságra. Ezen a Dunaferr SE két sportolója is rajthoz állhat.

Gallai Péter

A csapatban, az U23-as korosztályban ott lesz a felnőtt- világbajnokságra - itt C-1 200 méteren, illetve Fekete Ádámmal C-2 200 méteren indul - szintén kvalifikációt szerzett dunaújvárosi kenus, Hajdu Jonatán, valamint rajta kívül Kopasz Bálint, Lucz Dóra és Balla Virág is. Hajdu Jonatán egyébként érdekelt lesz a pénteken, Plovdivban kezdődő felnőtt Európa-bajnokságon is.

A Dunaferr SE ifjúsági kenusa, Slihoczki Ádám a világbajnokságon is rajthoz állhat Fotó: ZsE

Az elnökségi döntés értelmében az ifjúságiak mezőnyében pedig a lágymányosi Szőke Attilával szintén mindkét hazai válogatót megnyerő Slihoczki Ádám, a Dunaferr SE kenusa ragadhat lapátot a páros számokban világbajnokságon. A duó a június végi belgrádi Európa-bajnokságon 1000, illetve 500 méteren egyaránt aranyérmet szerzett, így okkal bizakodhatnak a fiúk itt is a jó, valamint eredményes szereplésben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!