Sirián Szederke és Nick Viktória szerződést hosszabbított a klubbal

2018.12.19. 20:23

Már a jövő csapatát építi a kézilabda akadémia – (FRISSÍTVE)

A Dunaújvárosi Kohász Kézilabda Akadémia (DKKA) felnőttcsapatának két játékosa szerződést hosszabbított egyesületével.

Várkonyi Zsolt

Sirián Alexa Szederke beálló és Nick Viktória balátlövő a sajtó nyilvánossága előtt kedden írta alá a szerződését, amelyet az akadémia részéről Nyakacska Zsolt ügyvezető igazgató látott el kézjegyével. Nyakacska Zsolt elmondta, hogy – a tulajdonos önkormányzattal egyeztetve – hosszú előkészítő munka eredménye realizálódott ezzel. Rendeződött és biztos alapokon nyugszik az akadémia helyzete, amelynek szakmai és anyagi háttere is biztosított. Hosszú távon gondolkodnak, a szakmai stábbal együtt azon dolgoznak, hogy az akadémia tehetséges fiataljait beépítsék a felnőttcsapatba.

Nyakacska Zsolt ügyvezető igazgató, Nick Viktória, Sirián Alexa Szederke és Imre Vilmos sportigazgató az aláírás után
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

 

Imre Vilmos sportigazgató szerint újabb fejezet íródik a jövő évi 2019/20-as keret kialakításával. A szakmai stáb által javasoltak közül ezúttal két játékossal írtak alá szerződést. Ez egy folyamat kezdete, másokkal is hasonlóra készülnek. A sportigazgató elmondta, hogy mindkettőjükre óriási szerep hárul a következő bajnoki szezonban is. Személy szerint is örül szerződésük meghosszabbításának, hiszen olyanokról van szó, akik szeretnek dolgozni, ami megmutatkozik a fejlődésükben is. „Viszik magukkal” a csapat többi tagját is. Ez egyébként is egy olyan közösség, amely maximálisan jól áll hozzá az edzésmunkához. Egy edzőnek az mindig könnyebbség, ha olyan játékosai vannak, akiket támadásban és védekezésben is pályán tudnak tartani. Bízik abban, hogy ez a következő szezontól mind a két játékosra igaz lesz.

Sirián Alexa Szederke örül a szerződés hosszabbításának. Úgy érzi, hogy már a nyári felkészülés alatt sikerült beilleszkednie a csapatba, amelyben az is közrejátszott, barátságosak, befogadóak voltak a többiek. Az edzésmunka nagyon tetszik neki, fizikálisan is nagyon sokat fejlődött, ami a pályán mutatott teljesítményén is meglátszik. Mentálisan is úgy érzi, hogy itt van lehetősége továbbfejlődni.

Nick Viktória már az ötödik szezonjára írt alá. Nagyon szeret itt játszani, úgy érzi, egyre jobb a közösség itt a fiatalok között. Sikerült már teljesen beilleszkednie a csapatba. Keményen készül, örül a szerződésnek és a játéklehetőségnek. Mindkét játékos magyar válogatott szeretne lenni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában