Sport

2013.06.20. 19:20

Sikeresek - A DPASE NB II-es lett

Egy éves NB III-as kitérőt követően, a 2013/2014. évi szezonban ismét a magyar labdarúgás második vonalában szerepelhet a Dunaújváros PASE labdarúgócsapata.

Gróf András

A Dráva-csoport bajnoki címének megszerzése után sikerrel vették az újvárosiak a Soproni VSE elleni osztályozómérkőzést is. Ugyan hazai pályán 1-1-re végzett a DPASE ellenfelével, a leghűségesebb városban viszont sikerült 1-0-ra győzni. Sőt, nem csak az első csapat, hanem a megye II-ben szereplő fiatalok is aranyérmet szereztek.

Az elmúlt időszakban nyújtott teljesítményt Dobos Barna szakmai igazgatóval értékeltük.

– Az új vezetés másfél évvel ezelőtt vette át az irányítást. Az első feladat az egyesület struktúrájának átszervezése volt. Ezzel egyidejűleg azonban bár a tavasszal már látszott a fejlődés a hatalmas ponthátrány miatt nem sikerült bentmaradni az NB II-ben. A kiesést követően olyan keretet állítottunk össze, amelyik képes kiharcolni a visszakerülést. A bajnokság elején nem állt még össze igazán a csapat, és el kell ismerni a Szekszárd együttese is kiemelkedően szerepelt.

Villám Balázs (balszélen) is többször remek teljesítményt nyújtott a bajnokságban, ő is kivette részét a feljutásból (Fotó: Vohlmann György)

– A bajnokság közben nyolc pont is volt már a szekszárdiak előnye...

– A folyamatos csapatépítés jegyében zajlott a szezon nagy része, hiszen több korosztály alkotja a keretet. Szerencsére a bajnokság tavaszi szezonjára a különböző edzettségi állapotban érkezett játékosok összeértek. A meglévő tudás mellett a társaság erőssége volt a kiváló mentalitás, és csapategység. Sikerült kialakítanunk egy támadó szellemben futballozó gárdát, amely a bajnokságban és a két osztályozó mérkőzésen is bebizonyította, hogy nagyobb feladatok megoldására is alkalmas lehet.

– A kiemelkedő eredményekhez biztos háttér is szükséges...

– Szívügyének tekintette a csapat sorsát, és az egyik legnagyobb szurkolónk volt Dorkota Lajos kormánymegbízott.Az önkormányzat Cserna Gábor polgármesterrel és Hingyi László képviselővel az élen támogatta az egyesületünket. A klub vezetői, Sztanó Miklós, Karmacsi Tamás és Prinz Attila pedig biztosította a nyugodt szakmai munka lehetőségét. Az Agrospeciál Kft. a pálhalmai létesítményeket biztosította számunkra, az ÉPDU-FERR Zrt. pedig már a kezdetektől a csapatunk mellett áll.

– Milyen elképzelésekkel vágnak neki az egycsoportos másodosztálynak?

– Július 8-án kezdjük a felkészülést az előttünk álló bajnoki szezonra. Most még talán senki sem tudja megmondani,mik lesznek az erőviszonyok. Csak találgatni lehet, hogy mely csapatok küzdenek majd a feljutásért, és melyek a kiesés ellen. Elsődleges célunk ebben a szezonban természetesen a bennmaradás kiharcolása lesz.

– A felnőtt csapat mellett a klub második csapata is bajnoki címet ünnepelhetett a megyei másodosztályú bajnokság Agárdi Termál csoportjában...

– Az elmúlt évben azért indítottuk ezt a csapatot, mert készültünk a jövő szezonra bevezetett U21-es bajnokságra,hiszen főleg olyan fiatalokból állt a keret, akik a következő évben ebben a korosztályban szerepelhetnek.Az az álmunk, hogy következő évben ezek a játékosok megnyerik a másodosztályú U21-es bajnokságot, és osztályozóután felkerülnek a legjobbak közé. A megyei első osztályban pedig olyan amatőr csapattal állunk rajthoz, amelynek tagjai a városi és városkörnyéki játékosok lesznek.

– A hírek szerint a közeljövőben javul a létesítményhelyzet is, ennek éppen itta az ideje...

– Az utánpótlásképzés területén jelent majd óriási előrelépést, a tervek szerint még ebben az esztendőben elkészülő egy rendes, és egy kézilabda pálya méretű műfüves küzdőtér. Ez igen örvendetes a számunkra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!