Sport

2009.11.02. 03:28

Sikeres rohanás

Hódmezővásárhely - Alaposan összetömörült a mezőny a női kézilabda-bajnokság tabellájának vége felé. Ezért volt nagyon fontos a tisztes helytállás szombaton Vásárhelyen.

Jankó Árpád

Hódmezővásárhely- Dunaújváros 24-26 (15-9)

Hódmezővásárhely, ötszáz néző. Vezette: Horváth, Marton.

Dunaújváros: GYŐRI - BALOGH 9, Radulovics, Jókai 1, Sári 1 (1), Ferling 3, Nagy I. 1. Csere: Takács F., GÁSPÁR 3, ERDŐSI 6, Takács D. 2.

Kiállítások: 2, ill. 10 perc. Hétméteresek: 5/3, illetve 2/1.

Indokolatlanul feszülten, idegesen kezdte a játékot a Dunaújváros, de a hazaiak játékából sem érződött a magabiztosság. Ők is sokat hibáztak. Ráadásul a dunaújvárosi támadások szabályosan szétforgácsolták a kapufát, legalább tízszer találták el, vagyis az átlövések sem sikerültek. Így a hazai gárda hatgólos előnnyel mehetett pihenni a félidő után. Ezt követően viszont minden megváltozott. Rapatyi Tamásnak átszervezéssel sikerült hatékonyabbá tenni a csapat védekezését - ezzel főképp az átlövő Sopronyit lehetett kivonni -, és az agresszív védekezésnek meg is lett az eredménye. Átlövés helyett lerohanta a vásárhelyi gárdát a vendégcsapat. Ebben fő érdemeket szerzett Erdősi Ildikó és Balogh Bea.

- Mire észbe kapott a hazai csapat, mi már meg is nyertük a mérkőzést. A védekezésünkkel és Győri nagyszerű védéseivel hoztuk el a bajnoki pontokat - summázta a Vásárhelyen történteket a kispadon izguló Bába Mihály gyúró.

Rapatyi Tamás: - Rá tudtuk kényszeríteni akaratunkat az ellenfélre. Rádásul a végén a jobb állóképességünk is megmutatkozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!