Sport

2009.05.23. 02:29

Sikerélmény ificsapatként

Dunaújváros - Vidáman tértek haza Vácról a Dunaferr női ifjúsági kézilabdázói. A dunaújvárosi ifigárda ugyanaz, mint a felnőtt keret, de legalább korosztályukban vannak sikereik.

Jankó Árpád

Rapatyi Tamás, a csapat szakvezetője természetesen szintén örült a 35-30-as váci győzelemnek, amely bizonyos szempontból már a mai hódmezővásárhelyi felnőttmérkőzés előkészülete is volt.

- Támadójátékunk stabilra sikerült, s a védekezésünk is feljavult a második félidőben. Azt sajnálom, hogy a nyitott védekezést nem sikerült gyakorolnunk. Mindenesetre a saját korosztályban elért sikerek révén könnyebben viselik el a játékosok a felnőtt mezőnyben elszenvedett vereségeket. Ezekből meríthetünk, hogy tisztességgel szerepeljünk, küzdjünk az erősebb csapatok ellen. Vácott remekül védett a serdülő kapusunk Fekete Dorina. Slakta Petra ismét a csapat vezéregyéniségeként kézilabdázott, és tetszett, hogy a két szélsőnk, Tamás Krisztina és Erdősi Ildikó gólerősen játszott, bedobták a helyzeteiket. Az ifjúsági csapat szerdán itthon, hazai csarnokban a Debrecennel játszik. Mérkőzés időpontja délután négy óra.

A mai bajnoki találkozó nyilván egészen más lesz, mint a váci ifjúsági mérkőzés volt. Fiatalokról van szó, tehát a pénteki könnyített edzés révén regenerálódtak a játékosok. Erővel bírni fogják a mai felnőtt derbit. Ahogy a mester is mondta: kielemezték a vásárhelyiek játékát, gyakorolták a mai taktikát, és mindenképpen szeretnének becsületesen küzdeni, helytállni a jóval erősebb Hódmezővásárhely ellen.

Erdősi Ildikó, a csapat szélsője ismét találkozik a válogatott Lovász Zsuzsával a parkettán.

- Természetesen nagyon tartok tőle. Remekül cselez, erőszakos, de megküzdöm vele. Az már ma sikert jelentene, ha nem kapnánk ki sok góllal a hazai együttestől. Éppen ezért kellene a védekezésünkön javítani. Valahogy ez nem jön össze, bár elméletben mindannyian tudjuk: ki kell lépni a védőfalból, és megakadályozni az átlövéseket. Ma megpróbáljuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!