Sport

2016.10.17. 17:50

Sárkányhajó évadzáró - Eredményes évet zárt a Dragon Steel Sportegyesület

Dunaújváros - A sárkányhajósok évadzáró versenyét október 8-án a festői szépségű Bánki-tavon rendezték meg.

Gróf András

Az év utolsó vízi összecsapása nagy öröm a sárkányhajósoknak, ugyanakkor egy kicsit szomorúsággal is tölti el őket, hiszen novembertől vége a vizes szezonnak, és a téli felkészülés alatt hónapokig zárt termekbe szorulnak be. A szervezők idén is nagyon jó hangulatú versenyt hoztak össze, színvonalas csapatokkal. A Dragon Steel SE vegyes formációval indult, 200 méter és 5000 méteres távon.

Az év utolsó versenyén cél volt az új tagok beavatása, hogy a következő versenyévadban már némi tapasztalattal és élménnyel tudjanak indulni. A délelőtt folyamán a 200 méteres futamokat rendezték meg. Az újvárosiak a leigazolt versenyzői kategóriában az első futamban 2. helyezésért értek el, míg a második futamban 3. helyen csúsztak be. Összességében néhány századdal lemaradva bronzéremmel zártak. Az évnyitó és záró versenyen a szokásokhoz híven a hosszú távú versenyek dominálnak. Bánkon 5000 méteren kellett az üldözéses viadalon az induló csapatoknak megküzdeniük, ahol negyedikként hozták ki az újvárosiak hajóját.

A dunaújvárosi Dragon Steel SE versenyzői az idei utolsó viadalon is kitettek magukért Fotó: amatőr felvétel

A Dragon Steel SE sportolói részére a 2016-os év eredményesen zárult. Az idén a római Eb-én nemzeti válogatottal négy arany-, két ezüst-, és két bronzérem mellett további helyezéseket is sikerült begyűjteni. Elindultak a magyar bajnoki futamokon és a hazai versenyeken. A befektetett munka meghozta a gyümölcsét, a hazai és a nemzetközi versenyeken is eredményesek voltak a dunaújvárosiak. Innentől a fő céljuk a 2017-es évre szóló eredményes felkészülés. A hazai és nemzetközi versenyeken kívül, a franciaországi klub Eb-én szeretnék képviselni városunkat.

Premier vegyes csapat versenyzői: Bíró Andrea, Csobaji Botond, Csonka Edit, Gálné S. Éva, Illés Zsolt, Katona Márk, Mészáros Attila, Nagy Sándor, ifj. Nagy Sándor, Polgár Attila, Polgárné B. Andrea, Rubicsné G. Lívia, dr. Rubics László, Ruffing Gyöngyi, Schäffer Tamás, Sártory Endre, Szabó Ildikó, Szvoboda Ferenc, Tóth Edit, Tóth Gergely, Tóth Villő, Urbán Csaba, Vajer Pál.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!