Sport

2016.02.29. 21:18

Remekül szerepeltek

Dunaújváros –A hétvégén nemzetközi versenyen Szlovákiában, Nagyszombaton szerepeltek a Dunaferr SE fiatal úszói.

Gallai Péter

A Trnava Grand Pix versenyre Böde Laura, Dort Bence, Fekete Dóra, Pukánszky Bálint, Selmeci Levente, Simon Dávid,Szöllősi Martin, Weiter Dávid, valamint

Kovács József edző utazott el a dunaújvárosi klub képviseletében. A mester a vasárnapi hazaérkezés után értékelte a sikeres szereplést, ugyanis a Dunaferr küldöttsége nem panaszkodhatott, hiszen többek között Weiter Dávid 100 méter vegyesen új versenycsúcsot úszott, a régit pont a dunaújvárosi Füzesy Dávid tartotta. Szöllősi Martin a juniorok között első helyezett lett az összetett versenyben. A felnőttek között ez az eredmény a második helyre lett volna elég.

–Télen jobbára 25 méteres medencés versenyeken szerepelünk, tulajdonképpen ez volt a rövidpályás szakasz utolsó állomása – kezdte Kovács József, aki a lebonyolításról elmondta,hogy a száz méteres távokon volt korosztályonkénti bontás, míg a 200-as számokban együtt versenyeztek a felnőtt és utánpótlás úszók,majd úgy rangsorolták az időeredményeket. – Bevallom, számítottam jó eredményekre a mienktől, de több tanítványomnak nagyon elsült a keze, illetve a lába. Például Szöllősi Martin két száz mellen nemzetközi szinten is jó eredményt ért el, 100 mellen pedig egyperces idővel nyert az open, azaz nyílt kategóriában, többek között legyőzte a nála nyolc évvel idősebb szlovák mellúszó specialistát is. Selmeci Leventét és Pukszánszky Bálintot is kiemelném, utóbbi önmagához képest hatalmasat fejlődött, másodpercekkel ment jobb időt. Összességében az egész csapattal meg voltam elégedve, senkire nem lehet panaszom, remekül szerepeltünk ezen a viadalon – értékelt a tréner. A fiatalok következő nagy megmérettetése már 50 méteres medencében a hazai rendezésű Arany Üst lesz, ám előtte még az ifjúsági korú úszóknak lesz még egy nemzetközi versenye.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!