Horváth aranyérmes, Máthé a negyedik helyen

2019.10.17. 21:59

Remekelnek a magyarok maratoni kajak-kenu világbajnokságon

Három magyar világbajnoki aranyéremmel nyitott a kínai Shaoxingban zajló maratoni kajak-kenu világbajnokság.

Szabó Szabolcs

A Rácalmás SE kenusa, Horváth Benedek a junior kenusok mezőnyében ért fel a csúcsra. A második helyet a dunaújvárosi nevelés, jelenleg Pakson edző Kollár Kristóf szerezte meg. Három világbajnoki aranyat is szerzett csütörtökön a magyar kajak-kenu válogatott a Kínában rendezett maratoni világbajnokságon. A szövetség tudósítása szerint a nyitónap első két számában egyaránt kettős magyar siker született. Előbb Rendessy Eszter nyert Csikós Zsóka előtt az ifi kajakosoknál a lányok között.

Kettős magyar siker a junior férfi kenusoknál. Horváth Benedek (jobbra) lett világbajnok, Kollár Kristóf az ezüstérmes
Fotó: mkksz.hu

Az ifi fiú kenusoknál is hasonlóan alakult a verseny, Horváth Benedek mintegy 40 másodperc előnnyel végzett az élen Kollár Kristóf előtt. A két magyar kenus itt is teljesen más dimenziót képviselt, a harmadik helyezett kínai Ji 3 perc 14 másodperces hátránnyal ért célba Horváth mögött.

Máthé Krisztián alig maradt le a dobogóról
Fotó: Laczkó Izabella/Dunaújvárosi Hírlap

A felnőttek rövidkörös versenyeivel folytatódott a világbajnokság, ezeket a számokat először rendezték meg a vb-n. A női kajakosoknál történelmet írt Kiszli Vanda, aki aranyérmet nyert, így ő lett a rövidkörös verseny történetének első világbajnoka. Kiszli nagy versenyben, csupán egy másodperc előnnyel győzött a szerb színekben induló Bedőcs Krisztina előtt. Ugyanitt Czéllai-Vörös Zsófia nem sokkal, de lecsúszott a dobogóról, negyedikként zárt.

A férfikajakosoknál, a rövidkörös kiírásban a Dunaferr SE versenyzője, Máthé Krisztián volt az egyik favorit, hiszen az előfutamban a második helyen zárt.

A döntő első részében Máthé többször vezetett is, sőt a hajrára is éremesélyes pozícióból indult, ám végül a negyedik helyen zárt.

Az első nap után Weisz Norbert szövetségi kapitány így értékelt:

– Az eredmények magukért beszélnek. Egyébként a körülmények kiválóak itt, Kínában, egy rossz szavunk sem lehet a szállásra, az étkezésre és a pályára sem. Remekül kiépített a versenyhelyszín, bár a pálya egy kicsit nehéz, de szerencsére eddig egyetlen magyar sem hibázott. Reménykedünk a hasonló folytatásban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában