Sport

2012.07.12. 21:31

Remek nyitány az ifjúsági kajak-kenu Eb-n: mindkét újvárosi kenus hajója döntős

Montemor-o-Velho - Csütörtökön elrajtolt az ifjúsági és U23-as kajak-kenu Európa-bajnokság, amelyen két Dunaferr versenyző, Devecseri Ádám és Hajdu Jonatán indult.

Gallai Péter

A vasárnapig tartó portugáliai seregszemlén nem titkoltan több dobogós helyezést is vár Hüttner Csaba utánpótlás kapitány:
– Senkire sem szeretnék terhet tenni, ezért csak annyit mondok, jó szereplésre számítok. A csapat egységes, nagyon erősek a fiatalok. Mind a négy szakágban érmeket várok a hétvégén.

Az említett medálok egyikét szállíthatja a dunaújvárosi Devecseri Ádám, aki U23 C-2 1000 méteren Vasbányai Henrikkel párban szerepel. Míg az ifik között a C-4 1000 méteres egységben Hajdu Jonatán képviseli a Dunaferr SE színeit, s ők is ott lehetnek a legjobbak között a végelszámolásnál. Ehhez persze előbb a csütörtöki előfutamokat kellett sikeresen teljesítenie mindkét egységnek, ugyanis rögtön a nyitónapon eveztek az ezer méteren érdekeltek.



Elsőként a kenu kettesek futamában voltunk érdekeltek, a Devecseri, Vasbányai duó a második futamba kapott besorolást. Az első menetbôl egyébként a román, a német és a francia egység jutott egyből a döntôbe – az első három alanyi jogon finalista, míg a többiek a középfutamból juthatnak tovább. Szerencsére a magyaroknak sem kell pótvizsgázniuk, ugyanis Devecseriék, akik a lengyelekkel voltak nagy csatában, végül a második helyen értek be a célba, a győzelmet az oroszok szerezték meg. Ádám a befutó után azt mondta, hogy nem kellett megszakadniuk, jól sikerült a futam. Azzal, hogy egyből a szombati fináléba kerültek, péntekre nyertek egy szabadnapot.

Az ifjúságiak C-4 1000 méteres számának második előfutamában volt érdekelt a Hajdu Jonatán, Szalay Bence, Bodonyi András, Varga Patrik alkotta magyar hajó. A mieink nyugodt és kiegyensúlyozott evezést mutattak be és az orosz, valamint a lengyel egység mögött a harmadik helyen értek célba, a mögöttük érkezô spanyolokra majd´ tíz másodpercet verve. A szombat délutáni döntőben az említett nemzetek mellett a másik ágról már biztosan riválisuk lesz a fehérorosz, az ukrán, valamint a német csapat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!