A DKKA kupasikeréből a fiatalok is kivették részüket

2019.02.10. 21:22

Remek hozzáállás, szép megoldások, nagyszerű győzelem

Pénteken a Békéscsaba magabiztos, tízgólos legyőzésével jutott be a Magyar Kupa legjobb négy csapata közé a Dunaújvárosi Kohász KA kézilabda-együttese.

Talán a vártnál is nagyobb gólkülönbségű győzelemmel váltotta meg elsőként helyét a sorozat négy döntőjébe a DKKA. György László csapata kiváló játékkal, végig irányítva és uralva a mérkőzést szerezte meg a győzelmet és a továbbjutást.

Érdemes volt kilátogatniuk a szurkolóknak, hiszen kiváló meccset láthattak, aminek a végén így örült a csapat az öltözőben Fotó: HK, DKKA

Horváth Roland, a vendégek mestere őszintén elmondta, nem az utolsó percekben nyert ellenük a DKKA, hanem az egész mérkőzésen jobbak voltak. – Minden téren felülmúltak minket, a többi között hozzáállásban is. Valahol már akkor rövidzárlatot kaptunk, amikor felszálltunk a buszra, alapvető probléma, hogy sajnos kézilabdázóink jó része mentálisan egy ilyen mérkőzésen nem tud úgy teljesíteni, ahogyan kellene. Még ha nem is várja el az edző, hogy egy ilyen csapat ellen nyerjenek, de azt igen, hogy a nézők azt lássák, van egy arca. Ez néha sikerül, néha nem, ami kicsit már unalmas számomra. Ám ez azon a tényen nem változtat, hogy gratulálok a Dunaújvárosnak, és sok sikert kívánok a kupa további küzdelmeire – tette hozzá.

 

György László, a Kohász mestere azzal kezdte, hogy a tízgólos győzelem ellenére a Békéscsaba nagyon jó csapat, amit a bajnokságban is bizonyítottak. – Éppen ezért nekünk tisztességesen fel kellett készülnünk, azt gondolom, önmagunkhoz képest mindent meg is tettünk. Mivel a kupában játszottunk, ez csak egy meccs volt, hamarosan a bajnokságban újra találkozunk a két pontért. Óvatosan kell kezelni ezt a sikert, ami egy lehetőség volt a kezünkben, amivel pénteken éltünk, de ebből nem szabad messzemenő következtetéseket levonni, főleg, hogy különböző okok miatt a vendégek több kulcsjátékosa most nem léphetett pályára – fogalmazott.

György László kiemelte azt, örömteli, hogy több fiatal játékosnak tudtak lehetőséget adni a találkozón, akik ráadásul gólt, gólokat tudtak szerezni, ami a jövő szempontjából biztató.

A DKKA szakvezetője hangsúlyozta, hogy elégedett a csapattal, ami nagyon fontos, nem nézték és becsülték le az ellenfelet, jó volt a hozzáállás, szép dolgokat is mutattak. Tisztességesen küzdöttek és hajtottak a lefújásig.

Azért akadt hiba is, amire szintén kitért: – Az első fél­időben voltak problémák a védekezéssel, az ellenfél hosszú lefolyású támadásai során szétesett a játékosok koncentrációja, ennek a számlájára írhatunk négy-öt gólt. Természetesen ezen is javítani kell, hiszen addig kell fókuszálni, amíg meg nem szerezzük a labdát. Ám mint mondtam, összességében elégedett vagyok a látottakkal – mondta.

Miután a Kohász elsőként biztosította helyét a debreceni négyes döntőbe, szombaton kiderült a második csatlakozó az Érd – Kisvárda párharcot papírforma szerint 29–21-re megnyerő Érd lesz. A Győr – Mosonmagyaróvár és Vác – FTC meccseket szerdán rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában