Sport

2017.01.04. 21:00

Rekordot döntő Maraton

Dunaújváros - Mozgalmas és eseménydús évet zárhattunk 2016 utolsó óráiban. Hagyományos, négy részes visszatekintésünkben a város legfontosabb híreit, történéseit idézzük fel ismét. Terítéken a harmadik negyedév.

Szabó Szabolcs

Ünnepélyes keretek között adták át az ISD Dunaferr felújított II-es nagyolvasztóját júliusban

JÚLIUS A Dunaújváros Közszolgálatáért Díjat vehette át Bucsai Béláné pénzügyi ügyintéző, Kiss Zsuzsanna anyakönyvvezető és Babrányi Éva adóügyi ügyintéző.

Elindult a gyűjtés Móna Jázmin Letícia megsegítésére, akinek őssejt-beültetésére ajánlottak fel támogató forintokat a dunaújvárosiak.

A Munkás utcában gyulladt ki egy családi ház tetőszerkezete, személyi sérülés nem történt.

Hosszas munkálatok után elkészült a Piac téri Szolgáltatóház előtt, a Szórád Márton út felöli nagy parkoló.

A hónap kilencedik napján a Szalki-szigeten elkezdődött Európa egyik leghosszabb könnyűzenei szabadtéri fesztiválja. A 26. alkalommal jelentkező Rockmaratonra közel 60 ezren váltottak jegyet. A tíznapos fesztivál nagy csalódása volt, hogy egészségügyi okokra hivatkozva nem lépett fel a fesztivál egyik sztárzenekara, a Megadeth.

Veretlenül lett bajnok a magyar amerikaifutball-bajnokság Divizió I-es kiírásában a Dunaújvárosi Gorillaz.

Ünnepélyes keretek között, több ezer vasműs dolgozó jelenlétében, a vasmű főkapuja előtt rendezett találkozón jelentették be a cég vezetői: elkészült a II-es számú nagyolvasztó felújítása, kezdődhet a termelés.

Eredményesen pályázott a Szent Pantaleon Kórház a Semmelweis Egyetem Gyakorló Kórháza címre, ennek köszönhetően több fiatal orvos kezdhette meg munkáját Dunaújvárosban szeptembertől.

Júliusban több tízezer rajongót vonzott a rekordhosszúságú Rockmaraton a Szalki-szigeten

AUGUSZTUS Június 24-én indult és augusztus elején ért véget a régió leghosszabb kulturális nyári fesztiválja, a Petőfi Művészeti Liget, amely ezúttal is számos koncerttel, irodalmi programmal várta a közönséget.

Dunaújváros önkormányzata 87 százalékban teljesíti közzétételi kötelezettségét, és ezzel az első helyet foglalta el országosan - derült ki az eDemokrácia Műhely Egyesület tavaly nyári felméréséből.

Pálhalma a magyar büntetés-végrehajtás meghatározó jelentőségű intézete, amely a foglalkoztatás területén az első helyen áll. Az új börtönök építésével itt is csökken majd a zsúfoltság - nyilatkozta lapunknak adott interjújában Csóti András altábornagy, országos parancsnok.

A Dunaújvárosi Vasas Táncegyüttes is részt vett a IV. Nyári Összművészeti Ünnepen Krakkóban.

A II. Börtönszínházi találkozón különdíjat kapott a pálhalmai intézet társulata, amely Szép Ernő Május című darabját vitte színre.

Újabb, régen várt felújításon esett át a Sándor Frigyes Zeneiskola, a teljes tetőszerkezetet kicserélték a szakemberek.

Befejeződött az Építők útja felújítása, a kivitelezők mintegy 2000 négyzetméteren dolgoztak a távhő-, a víz-, a szennyvíz-, az áram- és a közművezetékek cseréjén.

Augusztus végén bezárt a Mesevár tagóvoda, amely beolvadt a közeli Aranyalma névre hallgató intézménybe.

Új közösségi térrel gazdagodott a Római városrész, a civileket kiszolgáló Pont az egykori APEH-iroda helyén várja a polgárokat.

Tavaly nyáron is másfél hónapon át várta a családokat a Petőfi Művészeti Liget programsorozata

SZEPTEMBER Szoboravatással, új épületszárny átadásával kezdődött a 2016/17-es tanév a Pannon Oktatási Központban.

Negyvenhetedik alkalommal nyitották meg a tanévet a Dunaújvárosi Egyetemen, de először az alkalmazott tudományok egyetemeként.

Újraválasztották - újabb négyéves időtartamra - a Dunaújvárosi Kereskedelmi és Iparkamara elnökét, Králik Gyulát.

A papír mintegy kétszáz éves történetének kézzel fogható tanúságai láthatók a Magyar Papírmúzeumban, amely a Hamburger Hungária Látogatóközpontjában tekinthető meg.

Az Aprók Háza tagóvodában talált otthonra Borbély Csaba gyűjtő országos szinten is egyedülálló porcelánbaba-városa.

Kiderült: Várnai Gyula képzőművész és Petrányi Zsolt kurátor közös pályamunkája - amelynek egyik központi figurája a Békét a világnak installáció - képviseli majd hazánkat a 2017-es Velencei Biennálén.

A Dunaferr visszavonta a 2013 őszén bejelentett 890 fős, valamint a 2016 áprilisában további 300 alkalmazottra vonatkozó elbocsátási szándékát.

Pintér Tamás a Jobbik országgyűlési képviselője lett, helyére a helyi közgyűlésben Barta Endre ült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!