Sport

2017.01.05. 19:40

Rangadóval indítják az évet

Dunaújváros - A férfi röplabda első osztály alapszakaszában a téli pihenőt követően ezen a hét végén folytatódik a pontvadászat.

Gallai Péter

A Dunaferr Sportegyesület csapata szombaton 18 órakor hazai környezetben a Pénzügyőr SE ellen lép majd pályára. A dunaújvárosiak az alapszakasz első körében tavaly rendkívül sima három játszmában kaptak ki a fővárosi együttestől. A Dunaferr SE vezetőedzője, Tomanóczy Tibor bízik abban, hogy ez nem ismétlődik meg.

- Néhány edzéssel a hátunk mögött, kicsit rozsdásan várjuk a szombati mérkőzést. Legutóbb a fővárosban esélyünk sem volt a pontszerzésre, hiszen ott a játék minden elemében felülmúltak minket. Nem tudtunk mit kezdeni a nyitásaikkal, és nagyon indiszponáltan játszottunk támadásban és védekezésben egyaránt.

Azonban bízom benne, hogy tanulunk abból az összecsapásból, és nem követjük el ugyanazokat a hibákat. A most folyó bajnoki esztendőben itthon még veretlenek vagyunk, de a Pénzügyőr elleni győzelemhez mindenképpen extra teljesítményt kell nyújtani minden egyes játékosnak. Sajnos Hatvany Zsolt betegséggel bajlódott a héten, és jelen állás szerint nem számíthatunk a játékára. A keret többi tagja azonban optimistán várja az idei esztendő első megmérettetését.

A forduló további párosítása a következő mérkőzésekből áll: Openhouse-Szolnoki RKSI - Debreceni EAC, PTE-PEAC - Sümegi RE, VRC Kazincbarcika - HÉP-Kecskeméti RC, Fino-Kaposvár - MAFC-BME.

Sokat várnak a Dunaferr ütőjétől, Bohnicsek Szilvesztertől (5)
Fotó: Ady Géza

1 Fino Kaposvár SE 15 42

2 Vegyész RCK 16 37

3 Pénzügyőr SE 15 35

4 HÉP-Kecskeméti RC 15 30

5 Openhouse Szolnoki RKSI 15 27

6 Dunaferr SE 16 27

7 MAFC-BME 15 25

8 Sümegi RE 16 12

9 Debreceni EAC 15 9

10 PTE-PEAC C-Doki 15 3

11 Magyar junior-válogatott 13 2

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!