amerikai foci

2019.03.24. 19:00

Rajtolnak a Gorillák, szeretnék kinevelni a jövő generációját

Mozgalmas időszak és rengeteg változás történt a Dunaújváros DAK Acél Gorillaz amerikaifutball-együttesénél. Vasárnap 14 órakor megkezdődik számukra a Divízió I-es bajnokság, Bachrathy Kornélék idegenben a Budapest Wolves második csapata ellen kezdik a szezont.

Morva Dávid

A 2007-ben alapított Dunaújváros Gorillaz amerikaifutball-csapat alapítása óta az egyik legeredményesebb és legstabilabb együttesnek számított a hazai mezőnyben. A Divízió I-ben ötször játszottak döntőt, később pedig kipróbálták magukat a legjobbak között is.

Az egyesületnél azonban nagy változások történtek. Az egyre bővülő hazai rajongótábor, valamint a csapat „vidéki” mibenléte, illetve a meghatározó játékosok távozása már túl soknak bizonyult. Ezen okok összessége nem tette lehetővé azt, hogy az együttes továbbra is a legmagasabb osztályban szerepeljen, emiatt a DAK Acél Dunaújváros Gorillaz két HFL szezon után idén újra a Divízió 1-ben indul.

A szakmai stábban is nagy változás történt. Az eddigi sikeredző, Grátz Vilmos távozott, az ő helyét pedig az aktív pályafutását idén befejező Bachrathy Kornél vette át.

A pályafutását befejező Bachrathy Kornél lett az edző
Fotó: Zsedrovits Enikő/Dunaújvárosi Hírlap

– Szerettem, sőt nagyon szeretek játszani, de be kell látni, hogy a partvonalon túlról már többet tudok segíteni a csapatnak, mint a pályán. Azt biztos, hogy nem lesz egyszerű, bár az ifiknél korábban edzősködtem, tavaly pedig a Divízió I-ben is szerepeltem. Trénerként igazából nem új a feladat, szeretek a srácokkal dolgozni, de azért ez mégiscsak a felnőttcsapat. Egy bizonyos szintig tervezett döntésről van szó, hiszen Magyarországon az amerikaifutball-társadalom általában így termeli ki az edzőket – mondta lapunknak.

A felkészülés véget ért a DAK Acél Gorillaz játékosai számára. A heti rendszerességű edzések mellett a csapattagok önállóan edzőtermi felkészülést végeztek. Emellett két, miniedzőtáborban is részt vettek a Budapest Titans-szal, és a Budapest Eaglesszel karöltve. A szezonnyitón a Gorillák a fővárosba látogatnak, ahol a regnáló magyar bajnok második számú egysége, a Budapest Wolves 2 lesz ellenfelük. Bachraty Kornél előzetesen így vélekedik az esélyekről: – Mint már mondtam, több jelentős változás volt mind a játékosállományt, mind a szakmai stábot tekintve. Látatlanba nagyon nehéz megmondani, hogy éles körülmények között mire lehetünk képesek. Bízom a csapatban, de lehet nagyon nyögvenyelős mérkőzés lesz, vagy éppen nagyon sima találkozó.

Az elvárásokról így nyilatkozott: – Nehéz erről most még bármit mondani. A morál, az edzéslátogatottság fennállásunk óta nem volt ilyen szinten, mint most. Ugyanakkor légiósok nélkül, olyan, vitán fe­lül tehetséges fiatalokkal, akik meccsszituációkban még egyáltalán nem, vagy csak alig tudták megmutatni magukat, nehéz jóslásokba bocsátkozni. A felkészülésünk jól sikerült, de sok az újonc, kevés tapasztalattal rendelkező fiatal. Szeretnénk kinevelni a jövő generációját, és több játékost beépíteni az első csapatba. Igyekszünk főleg helyiekből, illetve városkörnyékiekből csapatot toborozni. Ez egy időigényes folyamat, sok fiatal és még több munka kell hozzá. Pillanatnyilag ez az, ami meghatározza az idei szezont, emiatt konkrét célokról nem is szívesen beszélnék, várjuk meg az első meccset.

Fontos változás, hogy a Gorillák a szezonban nem a labdarúgó-stadionban, hanem a radari sporttelepen játsszák majd a hazai találkozóikat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában