Sport

2009.08.04. 02:28

Primász ősztől a kispadon bizonyíthat

Dunaújváros - Mihók mester munkája ugyan nem került veszélybe, de a következő idényben már másodedzőként segíti az újvárosi női pólót Primász Ágnes.

Szabó Szabolcs

A nyári szünet után egy ráhangolódó edzéssel nyitott a bajnoki címvédő női pólócsapatunk. A bevezető foglalkozáson Mihók Attilát kértük egy rapid számvetésre. Távozók és érkezők.

- Némileg kényszerűségből, de idén meglépjük az évekkel ezelőtt megkezdett fiatalítás harmadik ütemét. A keret összeségében nem gyengül, de a rutin még bizonyára hiányozni fog. A bajnokságot nyert kulcsjátékosok közül négyen távoznak, ketten úgymond részlegesen. Primász Ági idén veszi ki szülési szabadságát, így rá a medencében nem, de a parton számíthatunk. Ági szakedzői diplomával a zsebében másodedzőként vállal majd szerepet. Személy szerint ennek két okból is örülök. Egyrészt személyében egy tehetséges, szépreményű fiatal edző kap lehetőséget. Másrészt pedig rengeteget tud erről a sportról, így lesz kit követni a fiatal nemzedéknek. Sós Ildikóval nem hosszabítottunk, Kasó Orsolya kap bizonyítási lehetőséget elsőszámú kapusként. Benkő Nóra sorsa még nem dőlt el, külföldi útja miatt három hónap gondolkodási időt kért. Benkő Tímeára pedig kiegészítő emberként számítunk a következő idényben. Az érkezők között számos helyben cseperedő utánpótlás válogatott - például Kovács Dóra - mellett, az ország két legkeresettebb játékosa található. Az anyagilag megrendült Domino Honvédból érkezik Menczinger Kata és a minap véget ért római vizes vébén is bemutatkozott Keszthelyi Rita. Velük már szóban megegyeztünk, így erős, bajnoki címre esélyes kerettel vágunk neki az idénynek, no és a BEK küzdelmeinek is. Kis túlzással úgy is fogalmazhatnék: Újvárosban pólózik ősztől az elkövetkezendő öt-tíz év válogatottjának gerince - vélekedett Mihók.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!