Sport

2012.04.20. 09:24

Premier League - A szezon utolsó londoni rangadója következik

Az idény utolsó londoni rangadójára kerül sor az angol labdarúgó-bajnokság 35. fordulójának szombati nyitómérkőzésén, amelyen a harmadik Arsenal fogadja a hatodik, a Bajnokok Ligája elődöntőjében szereplő Chelsea-t.

MTI

Az Ágyúsok a legutóbbi, hétfőn rendezett összecsapásukon, hazai környezetben meglepetésre kikaptak a kiesés elkerüléséért küzdő Wigantől, míg a Chelsea szerdán 1-0-ra verte a BL-elődöntő első meccsén a címvédő FC Barcelonát, így önbizalommal telve várhatja a szombati találkozót.

Az Arsenalnak ugyanakkor változatlanul nagy szüksége van a győzelemre, ugyanis mindössze öt pont az előnye a negyedik Tottenhammel szemben, utóbbi együttes pedig a hétvégi körben a számára szinte kötelezően legyőzendő, Buzsáky Ákost is foglalkoztató, 17. Queens Park Rangers vendége lesz. Ezzel együtt nem jelenthető ki, hogy a Tottenham lenne a találkozó esélyese, Buzsákyék ugyanis március végén az Arsenalt is legyűrték hazai környezetben.

A címvédő és listavezető, története 20. bajnoki címére hajtó Manchester United vasárnap az Evertont fogadja, míg legfőbb üldözője, az ötpontos hátránnyal második Manchester City a forduló zárómérkőzésén a sereghajtó Wolverhampton Wanderers vendége lesz. A papírforma szerint mindkét manchesteri sztárcsapat begyűjti a három pontot, igaz, a Unitednek jóval nehezebb dolga lesz, az Everton ugyanis bármikor képes meglepetést okozni. Az eredményektől függetlenül annyi bizonyos, hogy ezen a hétvégén még nem dől el a bajnoki cím sorsa. Ugyanakkor ha a United nyer, a City pedig - nagy meglepetésre - kikap Wolverhamptonban, akkor Sir Alex Ferguson címvédő együttese szinte behozhatatlan, nyolcpontos előnyre tesz szert három körrel a zárás előtt.

A magyar válogatott kapus Bogdán Ádám csapata, a kiesés elől menekülő Bolton Wanderers ezúttal a középmezőnybe tartozó Swansea Cityt fogadja, a sérült Gera Zoltánt nélkülöző, a kapus Fülöp Mártont is foglalkoztató West Bromwich Albion pedig a Liverpool stadionjában lép pályára.

Premier League, 35. forduló:

szombat:

--------

Arsenal-Chelsea 13:45 ó

Aston Villa-Sunderland 16

Blackburn Rovers-Norwich City 16

Bolton Wanderers-Swansea City 16

Fulham-Wigan Athletic 16

Newcastle United-Stoke City 16

Queens Park Rangers-Tottenham Hotspur 18:30

vasárnap:

---------

Manchester United-Everton 13:30 ó

FC Liverpool-West Bromwich Albion 17

Wolverhampton Wanderers-Manchester City 17

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!