Sport

2017.01.10. 19:30

Potyogtak a gólok Győrben

Győr - Megérezte három meghatározó játékosának hiányát a Dunaferr-DUE-Renalpin FC együttese, és ötgólos vereséget szenvedett a futsal NB I alapszakasz tizenharmadik fordulójának játéknapján.

Gróf András

Rába ETO - Dunaferr-DUE-Renalpin
10-5 (5-2)

Audi Aréna, 100 néző. Vezette: Szilágyi Norbert, Gál Péter (Vass István).

Rába ETO: Tóth Gy. - Harnisch, Juanran, Drahovsky, Constantino. Csere: Alasztics (kapus), Moura, Seidler, Dávid, Vas, Sáhó, Bognár B., Fülöp. Vezetőedző: Marcos Angulo.

Dunaferr-DUE-Renalpin: Reveland - Németh P., Klacsák, Fridrich, Varga Cs. Csere: Rigó (kapus), Schrancz B., Józsa, Csányi D., Velez, Bartha R. Vezetőedző: Fehér Zsolt.

A dunaújvárosiak fehér mezes játékosa, Varga Csaba kétszer is betalált a listavezető Rába ETO kapujába a tegnapi összecsapáson Fotó: Ady Géza

Az újvárosiak közül sérülés és eltiltás miatt Hosszú Ádám, Fekete Róbert és Horváth Norbert is csak a lelátón foglalhatott helyet. A hazaiak a harmadik percben szerezték meg a vezetést. Egy lövés után lepattanó labdát Harnisch közelről passzolt a kapuba (1-0). Három perccel később a hosszú oldalon teljesen üresen érkező Seidler kapásból talált a hálóba (2-0). A folytatásban is rengeteg helyzetet alakítottak ki a hazaiak, de ezeknél Reveland bravúrosan hárított.

Újabb három perc elteltével Harnisch egy szögletvariációt követően növelte az előnyt (3-0). A tizenegyedik percben Klacsák visszagurítását Németh Péter távolról értékesítette (3-1). A tizenharmadik minutumban a hosszú kapufánál üresen álló Drahovsky passzolt a hálóba (4-1). Egy perccel később egy labdavesztést követően ismét ő volt eredményes (5-1). A félidei eredményt négy perccel a lefújás előtt az újvárosiak állították be.

Reveland kidobása után Fridrich passzolt középre, az átadásra jó ütembe érkező Klacsák váltotta góllá (5-2). A fordulást követően Varga szerzett labdát az ellenfél térfelén, és a kapust is kicselezve gurított a hálóba (5-3). Válaszként egy kijátszott akció végén Seidler passzol a hálóba (6-3), majd Constantino bombája vágódott a kapuba (7-3).

A huszonötödik percben Harnisch ötgólosra növelte a hazaiak előnyét (8-3). Négy perccel később Fridrich átadását Varga kotorta a kapuba (8-4). A hajrában Drahovsky közelről szerzett gólt (9-4), majd egy kijátszott ziccert Seidler értékesített (10-4). A végeredményt tízméteresből Schrancz Balázs állította be (10-5).

Fehér Zsolt: - A meghatározó játékosaink hiánya miatt hozzá kellett nyúlni fiataljainkhoz, akik jól szálltak be a mérkőzésbe. Felhasználjuk az összecsapás tapasztalatait, hiszen meg szeretnénk ismételni a tavalyi helyezésünket.

A forduló további eredményei: Swietelsky-Haladás VSE - Bőny-Szavill-Consulting 10-6, Nyírgyulaj KSE - FTC-Futsal Fisher Klíma 5-5, Aramis SE - MVFC-Berettyóújfalu 3-2, Göcsej SK - FC Veszprém 3-0.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!