Sport

2017.03.28. 15:35

Petőfi kupa: Rácalmástól Komáromig eljöttek sakkozni

Dunaújváros - A Petőfi Sándor Általános Iskola és a Bástya Dunaújvárosi Sakk SE hetedik alkalommal rendezte meg a már hagyományos Petőfi Kupát. A versenyt az iskola igazgatója, Rideg István nyitotta meg, majd a szabályokat a Bástya SE elnöke, Klimkó Csaba ismertette.

Jankó Árpád

A verseny célja volt, hogy az iskolában, szakkörökben a versenyzői szárnyakat még csak bontogató lányoknak és fiúknak is lehetőségük legyen érmeket, kupákat, díjakat szerezni, sikerélményhez jutni. Ezért a már rutinosabb, értékszámos sakkozóknak külön csoportban folyt a küzdelem. Az alsós évfolyamokban négy külön csoport alakult, hogy mindenki hasonló tudású társsal versenyezzen.

A megnyitón Klimkó Csaba, a verseny bírója, a társrendező Bástya Dunaújvárosi Sakk SE elnöke ismerteti a résztvevőkkel a verseny szabályait

A hat csoportban összesen hetvenöt általános iskolás játszott, akik a városból, Rácalmás, Iregszemcse, Székesfehérvár, Tamási, Mór, Komárom, Budapest tizenöt iskolájából érkeztek. Minden csoportban az összetett első illetve a FIDE csoportban a legjobbak kupát kaptak. Ezenkívül érmeket, okleveleket és értékes, sakkról szóló könyveket kaptak a legjobbak. Tehát egyetlen gyerek sem maradt jutalom, ajándék nélkül. A csapatversenyt ezúttal a Rácalmási Jankovich Miklós Általános Iskola tanulói nyerték el. Amikor véget ért egy-egy mérkőzés, a rövid ideig szomorú vesztesek is indulhattak a terülj asztalkához, ahol ízletes palacsinták jelentették a búfelejtést. Ezeket a finomságokat a fáradhatatlan anyukák készítették el.

A részletes eredmények. 1. osztályosok. Lányok: 1. Badi Léna (Petőfi), 2. Szilágyi Dorottya (Petőfi). Fiúk: 1. (összetett első) Tóth Noel (Rácalmás), 2. Buczkó Ábel (Iregszemcse), 3. Lampert Adrián (Rácalmás). 2. osztályosok. Lányok: 1. Horváth Gréta (Petőfi), 2. Jankó Hanna (Komárom), 3. Szmodics Emese (Móricz). Fiúk: 1. (összetett első) Perczel Ákos (Rácalmás), 2. Poór Dénes (Rácalmás), 3. Schneider-Zaj Ákos (Székesfehérvár). 3. osztályosok. Lányok. 1. (összetett első) Krizsán Krisztina (Rácalmás), 2. Süli Henrietta (Móricz), 3. Elter Dóra (Vasvári). Fiúk: Tóthi Richárd (Iregszemcse), 2. Szabó Bence (Arany), 3. Kiss Máté Attila (Petőfi).

A negyedikesek bajnoka Jilg András a Petőfiből (balra), útban az első győzelem felé. Az ellenfele Vereby István Fotó: Ady Géza

4. osztályosok. Lányok: 1. Köböl Kitti (Vasvári), 2. Vidák Boglárka (Petőfi), 3. Tálos Panna (Petőfi). Fiúk: 1. (összetett első) Jilg András (Petőfi), 2. Kovács Bence (Iregszemcse), 3, Vecsei Benedek (Iregszemcse).

Felsősök. Lányok: 1. (összetett első) Molnár Klára (Rácalmás), 2. Tóthi Viktória (Iregszemcse), 3. Tóth Éva Kitti (Tamási). Fiúk: 1. Karácsondi Bence (Székesfehérvár), 2. Czibere Zétény (Móricz), 3. Huszti Márton (Petőfi).

Értékszámosok. Lányok: 1. Leipold Zóra (Székesfehérvár), 2. Csóka Nikolett (Széchenyi), 3. Lőkös Viktória Nikolett (Petőfi). Fiúk: 1. (összetett első) Kratzmajer Ákos (Széchenyi), 2. Kiss Gergő (Széchenyi), 3. Csajbók Levente (Budapest).

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!