Nekrológ

2017.10.10. 20:12

Elhunyt Pépp Zoltán, a Dunaújvárosi AC utolsó „mohikánja”

Súlyos betegség következtében elhunyt Pépp Zoltán, a Dunaújvárosi AC utolsó „mohikánja”, az elmúlt évben már csak ő képviselte az egyesületet az atlétikai versenyeken.

a

Pépp Zoltán

1951-2017

Pépp Zoltán 1962-ben költözött Dunaföldvárról Dunaújvárosba, és még ugyanebben az évben a Dunaújvárosi Kohászban kezdett el atletizálni. A Kohászban hamar a legendás edzőhöz, Eső Pálhoz került, akinek a 400 és a 800 méteres síkfutás volt a szakterülete. Az utánpótlás-korosztályokban több magyar bajnoki címet és érmet szerzett. 1971-ben bevonult katonának, ekkor abbahagyta a versenyzést, de a sportágtól ezután sem szakadt el, ő lett az atlétikai szakosztály első technikai vezetője.

1991-ben kezdte újra a futást, de ekkor már a seniorok (veteránok) között. Magyarországot több Európa- és világbajnokságon képviselte, vb-n a legjobb helyezése a tizenegyedik volt. Tavaly 400 méteren országos bajnokságot nyert a 65-70 évesek korosztályában.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában