utánpótlás-világbajnokság

2019.08.03. 14:00

Párosban hetedik hely, következhet a négyes

A romániai ifjúsági és U 23-as világbajnokság csütörtöki nyitónapja után a magyar kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya, Makrai Csaba elégedett volt csapata teljesítményével. Okkal, hiszen mindenki folytathatta a küzdelmet, köztük a ­Rácalmási SE sportolója, Horváth Benedek is.

Agárdy Csaba

– Maximálisan elégedett vagyok eddig a gyerekekkel. Meglehetősen változatos volt ma az időjárás, de jól tudtunk alkalmazkodni a körülményekhez – mondta a csütörtöki nap után a kapitány.

Az elégedettségre volt is ok, hiszen kilenc egységünk jutott egyből a fináléba, ami nem volt egyszerű, mert öt olyan számot is rendeztek, amiben az előfutam-győzelem is kevés volt a döntőhöz, a többiben az elsők automatikusan finalisták lettek, a „maradéknak” ezt a középdöntőkben kellett elérniük.

C-2 1000 méteren Horváth Benedek párjával, a dunaharaszti Mekler Merkapt ITSE versenyzőjével, Besenyei Ádámmal délelőtt térdelt kenuba. A középdöntőt úgy várhatták a mieink, hogy az előfutamok után a hetedik legjobb idejük volt, a döntőbe pedig az első kilenc kerülhetett.

Besenyei Ádám (balról) és Horváth Benedek ma a négyesben is egy hajóban eveznek
Fotó: amatőr

Azután a délelőtti középdöntőben Horváthék a német és a román páros mögött harmadikak lettek, és ezzel finalisták. A délutáni döntőt nem várhatta a magyar páros túl biztatóan, mivel Besenyei vállsérülése nem javult, sőt rosszabb lett.

A magyar páros végül a hetedik lett, a világbajnoki címet pedig orosz páros szerezte meg.

Horváth Benedeknek ezzel nem ért véget a vb, hiszen ma a négyesek ötszáz méteres távján indul, és remélhetőleg a mieink ott lesznek a vasárnapi fináléban is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a duol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában